Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Es partida la primièra corsa per la transmission de la lenga occitana

Nomenada "La Passem!", la correguda travèrsa lo Bas Ador e Bearn aquesta dimenjada amb la toca de far prene consciéncia a la populacion de l'importància de salvar la lenga

| Ligams / La Passem
La primièra corsa per la transmission de la lenga occitana es partida. Nomenada "La Passem!", la correguda comencèt ièr a 14h a Bidaishe (Gramont) e percorrerà Bearn e lo Bas Ador fins a deman amb una arribada a Pau. Los participants i pòdon córrer d’1 a 400 quilomètres en passant per un centenat de comunas del país amb l’objectiu de far prene consciéncia de la transmission de la lenga occitana, e la corsa l’organiza l’associacion Ligams.
 
Lo començament de la correguda aguèt luòc qualques instants après l'inauguracion d'una escòla bilingua a Bidaishe.
 
Lo jornal La République des Pyrenées publica una carta interactiva per seguir lo debanament de l’espròva esportiva e militanta.
 
Lo jornalista Dàvid Grosclaude participa activament a aquela corsa, tres ans après entamenar una cauma de la fam quand èra elegit regional per tal de metre en òbra l'Ofici Public de la Lenga Occitana.















 
 

 

 

 

 

 
 




abonar los amics de Jornalet

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

pe de pau Pau
11.

qu'i auré avut autan de monde si qu' estava sonque per la lenga occitana xens "obertura" dens la denominacion (mès los occitanistas qu'an tostemps parlar deu biarn o de gasconha) . Ne cau pas s'enganar sus aquò, los solets plan organizat tà har aquò que son eras e eths. Mès qu'ei donc ua grana causa deus occitanistas d'aber hèit aquest pas. 3 x òsca!

  • 2
  • 0
Pirolet
10.

Es un pauc aleugierada -light en francés macronian- aquela manifestacion, solide, mas es populara e se pòt portar de simpatia: cal jogar sus totes los tablèus.
Òsca per La Pasem!

  • 3
  • 1
Mèfi ! 31
9.

La passem!
Es un imperatiu (forma subjonctiva) amb le clitic davant?
Se que de non, seriá: Que la passam...

  • 3
  • 4
francesc palma
8.

Quan hi ha una organizacion oficiala potenta, un conselh, ec. aquestas cursas populas es poden faire e surten molt ben. Des de Mallorca tota l'ajuda morala possibla per la brava gent que la fa possible e que hi participa. Lo video que mandet Mallorca Oc, foguet un acte de solidaritat ont hi participeron personalitats coma lo president de l'Obra Cultural Balear, professors, estudiants, gent important de la vida culturala de l'Illa. Urra ! per la solidaritat entre las nacions dels catalans e occitans, qu' es capaç de passar las fronteras dels estats opressors.

  • 10
  • 0
Emmanuèl Isopet
7.

Osca als valents que participan a aquesta corsa!

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article