Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tolosa: un seminari sus la vida e la subrevivença de l’occitan

Se tendrà dissabte que ven un collòqui sus la vida e la subrevivença de nòstra lenga dins l’encastre de l’European Scientific Open Forum (ESOF)

Un seminari sus la vida e la subrevivença de l’occitan aurà luòc a Tolosa dissabte venent, 16 de junh. L’eveniment es organizat per l’Institut d’Estudis Occitans (IEO) e se tendrà a l’Ostal d’Occitània, e aurà per tèma la vida e la subrevivença de nòstra lenga dins l’encastre de l’European Scientific Open Forum (ESOF, Forum Dobèrt Scientific Europèu).
 
Lo seminari se farà en tres tempses jos la forma de taulas redondas que permetràn d’escambiar suls subjèctes:
 
— Espleches informatics: quina estrategia per lo tractament automatizat de l’occitan?
 
— Revitalizacion lingüistica: quinas politicas? Quinas accions son menadas al nivèl europèu? Lo cas de la Val d’Aran e dels Pirenèus.
 
— Dominacion lingüistica: quin prestigi per la lenga occitana? Quinas estrategias per la traduccion?
 
L’eveniment se tendrà lo dissabte 16 de junh a l’Ostal d’Occitània, 11 Carrièra Malcosinat a Tolosa, de 10h a 17h45. L’intrada es gratuita mas se cal inscriure a l’adreiça juchaussat@gmai....
 
Trobatz l’eveniment sus Facebook e mai tot lo programa complet sul sit: www.mediateca-ieo.org/colloques2018.
 



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualda (PP.CC.)
6.

Perdoneu que escrigui en Català, l'Occità el tinc en l'agenda, encara que l'entenc, majoritariament .
Només dir que si tothom s'hi posa i es fa veure la riquesa de la llengua pròpia, pot captivar a molta gent que no el parla o no vol parlar-lo.
Ànims aviat arribaran grans noticies.
Sou una llengua ben viva.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Lafontan
5.

Semina que seminaràs seràs totjorn tan colha se capitas pas d'impausar nòstra lenga dins nòstre pais; Perqué òc avèm pas a convéncer a mendicar qualquas micas de lenga aici e ailà, avèm de la ganhar de pertot, es nòstre dret. Fasèm la cooficialitat ! ACCION !

  • 2
  • 0
Mèfi ! 31
4.

Seminari, collòqui, taula redonda, fòrum, talhier, obradoir...
Macron dirà, es d'occitan "indoor".
Tot aquell monde fariá plan d'anar s'aerar...aquò va enfalenar lai dedins...

  • 16
  • 12
Occitania 70
3.

Estrategia europenca per l'occitan ? Impotencia totala de Brusselas a faire aplicar per Paris las directivas d'aparament de las lengas minorizadas. Prestigi de l'occitan? Al pieger una non-lenga qu'existis pas, al mielhs una galejada d'endarrierats. Seminari plegat. Pas la pena de repapiar tornamai e d'enfonsar de portas dobertas.

  • 26
  • 8
Quentin Tolosa
2.

Soi pas un criticaire mas bon "trapar l'occasion venenta se se presenta per l'occitan". Amics ai tot un fum de causas de far per l'occitan que se pòfon ja far, e qu'es tot automatic, mas que cal de temps per desvolopar los sctipts...D'occasions n'i a en espèra.
Vist los convidats imagini que se farà en francés lo collòqui, marca ben mal aquò. Encara que, se foguèsson de monde amb una experiéncia de donar coma exemple per l'occitan, mas aquí non de monde pagats per trabalhar per l'occitan sens lo comprendre. Compreni pas aquò...un pauc de seriós

  • 27
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article