Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Itàlia barra tornarmai sos pòrts a las organizacions umanitàrias

"Portatz tota la cargason d’èssers umans a Gibartar, Espanha, França o ont voldretz", çò a dich Matteo Salvini en refusant d'aculhir un vaissèl alemand amb 224 naufragièrs

Lo ministre de l’Interior italian, Matteo Salvini, a tornat dire que las organizacions umanitàrias que salvan de refugiats naufragats dins la mar Mediterranèa "tocaràn pas lo sòl italian". O diguèr ièr dijòus en referéncia als 224 migrants qu’una organizacion alemanda ven de socórrer davant Libia. "Portatz tota la cargason d’èssers umans a Gibartar, Espanha, França o ont voldretz", çò diguèt.
 
En mai d’aquò, critiquèt fòrça las organizacions que salvan de vidas: "Fan pas de volontariat; ajudan al trafec d’èssers umans", a dich. "Aqueles falses socorristas fan mai atencion a lor pòrtafuèlha que non pas a salvar de vidas".




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
2.

Parlar de "cargason d'èssers umans" revèla la meteissa vision que lo pichon grop de la canopèa (l'oligarquia, per que siaga clar) a sus la màger part de l'umanitat quand parla de "ressorças umanas".
Dins lo procès suls suïcidis a France Télécom, un dels responsables jutjats es lo director de las "ressorças umanas", causa qu'es pas per nos estonar.

  • 3
  • 0
francesc palma
1.

Comprenc que non vulgan mai emigrants, perquè ja en tenen trop, fins aci rai. Se compren que ne vulgan pus. Mas que fagan lo que pugan per evitar las guerras e los conflictes que provoquen las fugidas massivas de poblacion. Libia, Liban,Siria,...................

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article