Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tres minutas d’abraçadas per las familhas separadas pel mur de Trump

Una portanèla de la paret metallica que separa los Estats Units de Mexic se dobriguèt durant tres minutas per que se poguèsson retrobar de parents que vesián pas dempuèi de temps

Una portanèla del mur metallic que separa los Estats Units de Mexic se dobriguèt dissabte passat durant tres minutas a la frontièra exacta entre Ciudad Juárez e Sunland Park, çò rapòrta Reuters. D’un costat e l’autre d’aquela barralha de cinc mètres de nautor s’amassavan mai de tres mila personas qu’esperèron qualques oras per tornar veire durant qualques minutas de parents que vesián pas dempuèi longtemps.
 
Lor foguèt permés de se veire durant sonque tres minutas, un temps plan cort tot plen d’abraçadas e de lagremas. I aviá de parents que toquèron lors enfants, de fraires e sòrres que se vesián pas dempuèi longtemps, de familhas separadas per una barralha que devesís dos Monds.
 
L’eveniment, apelat “D’abraçadas, non pas de murs”, foguèt una iniciativa de l’organizacion umanitària Border Network for Human Rights que trabalha dels dos costats de la frontièra e denóncia “lo racisme e la xenofobia de las politicas migratòrias dels Estats Units e de l’administracion Trump”.
 
Es lo cinquen còp que los organizaires de l’iniciativa obtenon la permission del govèrn estatsunidenc per dobrir la barralha durant qualques minutas e permetre lo rescontre. Fins ara, las familhas se rescontravan sus las ribas del flume Río Grande, mas aqueste còp los organizaires an reüssit a o far al bèl mièg de la barralha.

 
 

   

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article