Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc Bas

Almens sèt mòrts e cinc nafrats grèus en Carcassés e Cabardés a causa del tempèri e de las crescudas

Lo departament d’Aude es en alèrta roja e la pluèja contunharà de tombar fòrt pendent tota la jornada

| Antho Español
La reminiscéncia de l’oragan Leslie, vengut una tempèsta, es arribada en Occitània. La zòna pus afectada es Carcassés e Cabardés, ont lo tempèri a tuat almens sièis personas. Lo departament d’Aude es en alèrta roja e la pluèja contunharà de tombar fòrt pendent tota la jornada. Los pompièrs an realizat mai de 250 intervencions dins la nuèch. Dins lo sol Carcassés es tombat en cinc oras entre 160 e 180 mm d’aiga.
 
Una femna es estada emportada per l’aiga a Vilardonèl (Cabardés) après l'esfondrament d'un pont. D'autras quatre personas son mòrtas a causa de Leslie a Vilagalhenc (Carcassés) ont un autre pont es tombat. BFMTV rapòrta qu’almens una persona es estada emportada per l’aiga mentre que dormissiá. D’autres vilas afectadas son Concas d’Orbièl e Argon (Cabardés) ont l’aigua a tanben tombat un autre pont. A Trebes (Carcassés), lo nivèl de l’aiga es pojat fins a uèch mètres e pòt encara pojar de dos mètres de mai. Egalament a Cucçac de Cabardés una persona es estada nafrada a causa de l’esfondrament d’un ostal.
 
I a d’escòlas barradas, d’estradas talhadas e lo servici de tren entre Carcassona e Narbona es, per ara, cancelat. Mentretant, la pluèja contunha de tombar, mas après las fòrtas e rapidas crescudas d’aquesta nuèch passada, sembla que los aigats creisseràn pas pus. Cucçac de Cabrardés es estat evacuat.

A miègjorn, lo ministèri de l'Interior francés establís lo bilanç de las victimas a sèt mòrts e cinc nafrats grèus.
 
Tant que la pluèja contunha, e que Lengadòc es en alèrta, recomandam los seguents sits d’informacion per que siatz encara assabentats:
 
Meteofrance.
Midi Libre rapòrta en dirècte.
— L'Indépendant rapòrta en dirècte.
BFMTV rapòrta en dirècte.
Twitter amb l'etiqueta #inondations
 
 









 
abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

A Mallorca tamben hi ha hagut inundacions e 13 morts. Un torrent que va per la part alta de Sant Llorenç des Cardessar -un poble petit- e a mai té tres muntanhas que l'envotan e que fan l'efecte embut. E encara hi ha gent que diu que tornarà a passar e que no hi ha manera d'evitar-ho. Filhs de putes !

  • 3
  • 0
Mèfi ! 31
1.

Ambe las talhas budgetàrias, i'a pas pron de personal a la meteo, al mens per fin de senhalar çò que se passa, sens parlar de prevision.
Qu'una pena...

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article