Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Àustria: lo parlament a tombat lo govèrn

Comença un periòde de transicion fins a la convocacion de las eleccions anticipadas

La cambra bassa del parlament austrian a aprovat una mocion de censura contra lo govèrn del cancelièr federal Sebastian Kurz. Per tant, lo govèrn austrian es estat reversat, e comença un periòde de transicion fins a la convocacion de las eleccions anticipadas.
 
La mocion, aviada pels socialdemocratas, a reüssit amb lo sosten de l’extrèma drecha, lo Partit de la Libertat d’Àustria (FPÖ), que fa gaire fasiá partida de l’executiu mas que foguèt expulsat per Kurz en seguida de l’escàndol de corrupcion del vicecancelièr Heinz-Chtistian Strache: un vidèo lo mostrava d’efièch a acordar de dons pel partit d’un oligarca rus en escambi de contractes publics.
 
Lo Partit Popular (ÖVP) de Kurz arribarà a las eleccions venentas amb la tranquillitat del resultat obtengut a las eleccions europèas de dimenge passat, ont atenguèt gaireben lo 35% dels vòtes. Lo Partit Socialdemocrata (SPÖ) obtenguèt lo 23,4% dels vòtes, mentre que l’FPÖ tombava fins al 17,2%.

 
 




abonar los amics de Jornalet

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
5.

Ben fait, fora nazis !

  • 0
  • 0
oksitanlaştıramadıklarımızdanmısınız Apraquital, tresena tenda apèi lo tuc còsta lo riu ont se banhan nudas las zègas a negrenuèch
4.

#3
Aquò 's probable !

Mas pausa un autre problema, se, se passa sonque las informacions que t'agradan ideològicament parlent, es pus un jornal mas "la pravda".

  • 6
  • 5
Pierre Terral
3.

#1 Benlèu que los resultats correspóndan pas a çò qu'esperava la redaccion de Jornalet.

  • 8
  • 11
Lachaud
2.

#1
Non, es pas previst. Perque çò que se passa en Austria es tròp brave. L'extrem-dreicha es acusada d'aver reçaugut daus pòts de vin de la part de ... Qui?

Mas qu'es una relitat per tots los leaders politics, qualque sia l'etiqueta, dau moment que son apelats a jugar un ròle fondamental dins la vita politica per aplicar la politica de los que dominan. E, quò se passe dins tots los pais. Quò es de las sòmas importantas e los que refusan d'obeir son tuats politicament, o fisicament o ben suicidat coma Beregovoy. Jospin a quitat la politica; Benoit Hamon vai far parier. La malaudia de Chirac sur la fin de sa vita era pas tant naturala qu'aquò. Avia ausat refusar lo survòl dau teritori frances qu'anavan bombardar l'Irak. Marine Lepen a accepat tant ben en parlant dins aquela campanha d'una evolucion de las instanças europenneas e non pus d'una surtida de l'Euròpe. Ente son los jornalistes, los scientifics qu'ausan s'opausar a la politica daus dominants?

  • 5
  • 2
tròll troleja
1.

es pas previst de mentàver las eleccions europencas a Occitània, ad un moment ?

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article