Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La NASA a publicat d’imatges nocturns de la Tèrra

La NASA publiquèt dijòus passat d’imatges nocturns de la Tèrra qu’ofrisson una vision sens precedent de la planeta, ont se diferéncian la lusor naturala e la creada artificialament per l’òme dins las vilas e las aglomeracions. (vidèo)


S’agís d’una composicion creada a partir dels imatges captats pel satellit Suomi NPP que foguèt lançat en octòbre de 2011 amb la tòca de melhorar las prediccions meteorologicas e d’aumentar la compreneson del cambiament climatic.
 
Steve Miller, un dels recercaires suls fenomèns atmosferics de l’Universitat Estatala de Colorado, expliquèt que “per totas aquelas rasons que nos cal agachar la Tèrra pendent lo jorn, la nos cal agachar tanben pendent la nuèch” pr’amor qu’a diferéncia dels umans “la Tèrra jamai dormís” e la nuèch “enlòc es tan escura coma cresem”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Joë BOUSQUET Carcassona
3.

Le jour n'a pas la nuit dans sa poche…Crois-tu que le jour t'aurait fait ce que tu es si tu n'étais pas l'œuvre de la nuit.

Nota Bene : Aqueste francés, es plan exotic, non ?

  • 0
  • 0
Halhèr Les
2.

B'ei estonant eth Nil!!!!

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

Me damne! Ai daissat lo lum del balet alucat tota la nuèit!

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article