Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: un vintenat de musicians denóncian la repression amb una cançon en catalan, occitan, basco e espanhòl

Amb aquela cançon los artistas catalans e bascos ─e l’occitana Alidé Sans─ vòlon denonciar “la persecucion de l’independentisme”

Las darrièras arrestacions de sèt joves independentistas catalans, encarcerats a Madrid jos l’acusacion de terrorisme, an fach reagir un vintenat de musicians qu’an publicat una cançon en catalan, occitan, castelhan e basco. Amb aquela cançon los artistas catalans e bascos ─e l’occitana Alidé Sans─ vòlon denonciar “la persecucion de l’independentisme”
 
La cançon es entitolada Un somni immens (un sòmi immens), l’a escricha e compausada Àlex Pérez e l’a publicada la revista catalana de musica Enderrock que ditz qu’aquò “es la primièra partida de la responsa dels musicians a la situacion politica que la viu lo país, e encoratja lo pòble a se mobilizar”. A mai, la redaccion anóncia una segonda cançon que sortirà tre que serà coneguda la senténcia contra los presonièrs politics catalans, probablament la setmana venenta. Aquela nòva cançon aurà per tòca de venir “la banda sonòra de las mobilizacions per la defensa dels dreches e de las libertats del movement independentista”.

 
 

 

 
 
abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Black Blòc Joe
5.

20 cantaires, sonque ? Pas mai ? Mercés a eles, plan segur. Mas ieu, me pòdi pas empachar de trobar la chifra fòrça febla…

  • 2
  • 0
francesc palma
4.

Drets Humans !
De la ONU !

Lo Govern de Pedrito e la judicatura s'enfoten ben de los Drets Humans de l'ONU. Samparan amb la judicatura franquistas de paca la culona. Mas lo temps los farà comprene que las leis internacionalas d'Europa estan per damunt de las del passat cavernicola.

DRETS HUMAS !
DE LA ONU !

  • 3
  • 0
Pau
3.

E ara, i cal ajustar "la força de la gent":
https://www.youtube.com/watch?v=NtBbeoIiePg
Las gents que se resignan pas en tot cantar amb l'esperança dels sorires dins les uèlhs.
Quin exemple.

  • 10
  • 0
Pitaluga
2.

#1
Amb el somriure, la revolta" (Lluis Llach)

  • 9
  • 0
Pau
1.

Tanben es le nòstre sòmi.
Una plan polida e pertocant cançon.
Mercé plan, amigas e amics, de nos fèr partejar la vòstra esperança malgrat tot çò que vos cal viure. Un exemple, per nosaus. L'exemple màger. "Amb el somriure...".

  • 20
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article