Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Es mòrt lo cantador umanista Graeme Allwright

Adaptèt al francés fòrça cançons del folk estatsunidenc, mai que mai de cançons de protèsta e per la justícia sociala, que son dins la memòria collectiva

Nos a quitat a 93 ans lo cantador folk Graeme Allwright, conegut sustot per aver adaptat al francés de nombrosas cançons del folk estatsunidenc, mai que mai de cançons de protèsta e per la justícia sociala. Allwright adaptèt e introduguèt en francés las òbras màgers de Woody Guthrie e Pete Seeger, demest d’autres, e tanben fòrça cançons de Leonard Cohen. A mai, el meteis compausèt de cançons que son intradas dins la memòria collectiva.
 
Nascut en Nòva Zelanda en 1926, Graeme Allwright s’installèt en Anglatèrra après la Segonda Guèrra Mondiala per far sa carrièra coma actor. Aquí coneguèt la comediana de Borgonha Catherine Dasté, que vendriá amb qui s’installariá en França e se maridariá en 1948 per començar una carrièra de cantador. Son repertòri contestatari, antimilitarista e umanista ressonèt fòrça e ressona encara.
 
 

 

 

 

 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

Uèi, a la fin d'una taulejada, avèm cantat de cançons de Graeme Allwright.
Encara una excellentapersona que se'n va.

  • 8
  • 0
Larzac 1973
1.

"Beguem encara un darrièr cop, a l'amistat, l'amor, la joia, avem festat las retrobalhas, me fai de pèna mas ara cal que me'n ane..." Salut e frairetat companh !

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article