Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Una nòva calandreta a Cornonterralh

S’apelarà Calandreta dels Petaçons e se farà dins los locals municipals del Club dels Ainats

| Calandreta

Tèxte legit

Una nòva escòla Calandreta va dobrir a la rintrada que ven a Cornonterralh  (Montpelhierenc). Se nomenarà Calandreta dels Petaçons e se farà dins los locals municipals del Club dels Ainats.
 
La còla cèrca ara de parents motivats que desiren d'inscriure lors enfants nascuts entre setembre de 2017 e agost de 2018. Per un bon debanament de la dobertura, l’escòla aculhirà sèt enfants en petita seccion.
 
Una reünion informativa se tendrà divendres 25 de junh a 18h30. Serà lo moment de rescontrar la còla pedagogica e recuperar los dorsièrs de demanda d’inscripcion. Per assistir a la reünion o per mai d’informacion cal contactar calandreta.dels.petacons@gmail....
 
Las calandretas son d’escòlas laïcas e associativas qu’an un contracte amb l’estat, qu’emplegan la lenga occitana coma lenga veïculara sul programa educatiu fixat pel Ministèri de l’Educacion de França. La relacion entre los professors e las familhas es fòrça estrecha e los parents se pòdon engatjar dins lo projècte fins ont voldràn. En mai d’aquò, cada calandreta a una relacion de proximitat amb son entorn immediat, e aital la coneissença de la realitat pròcha e l’engatjament dels escolans amb l’entorn son plan nauts. La primièra calandreta se fondèt a Pau en 1979.

 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma
2.

Cal sumar e anar augmentant tot ço que sia possibla l'enenhament de la lenga nostra.

  • 1
  • 0
Pitaluga
1.

Òsca ! Una novèla calandreta es sempre una bona novèla !

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article