Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.AuvèrnheAuvèrnheLimanha

Traversar l’Atlantic en solitari jos las colors d’Auvèrnhe

Julien Muller descobriguèt la navigacion sul lac d’Aigac e ara alestís la Mini Transat

| Julien Muller - Skipper Mini Transat 2023
Julien Muller es un navigaire auvernhat que prepara una traversada de l’ocean Atlantic en solitari dins un batèl de 6,5 mètres en portant las colors d’Auvèrnhe e una maleta de formatges de Sant Nectari. Muller farà l’an que ven la Mini Transat, la corsa transatlantica mai anciana d’Euròpa que dempuèi 1977 jonh Les Sables-d’Olonne e l’illa de Guadalope. Ara cèrca de partenaris.
 
Muller es originari de la Ròchablancha (Limanha) e descobriguèt la navigacion sul lac d’Aidac. Dempuèi novembre passat es installat sus la còsta de Peitau per viure sa passion, çò rapòrta La Montagne.
 
Per seguir son aventura podètz vesitar son blòg, o lo jónher sus Twitter e Facebook.


 
 




abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
3.

#2 Efectivament, es plan mai adulte d'anar tostemps e per sempre someses, fins al dintre de l'imaginari, a lo que despuèi uèit sègles, nos repeja sense autra "rason valabla" que la fòrça…

  • 0
  • 0
UGN
2.

#1 Enfantilhatges...

  • 0
  • 1
Franc Bardòu
1.

Julien Muller es un navigaire auvernhat que prepara una traversada de l’ocean Atlantic en solitari dins un batèl de 6,5 mètres en portant las colors d’Auvèrnhe. Ara cèrca de partenaris. Logicament, los deuriá jónher espo,ntanèament las regions Anciana Aquitania (que justament li manca Auvèrnhe per resconstituïr l'ancian territòri del nòstre primièr trobador Guilhèm de Peitieu, mas tanben, O.P.M. e P.A.C.A., per plan mostrar d'ont ven sa nau e son Sant Nectari. A totes, o farián, non ? I poiriám aital ajustar bandièra basca e senyera catalana : la classa multiculturala.

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article