Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnGramont

Sent Pèr de Lèren: hestenau viu de Gasconha

Hestenau de musicas e danças tradicionaus e creacions qui’n son gessidas

La prima qu’es plan arribada a Sent Pèr de Lèren (Gramont) dab la 17u edicion deu “Primtemps de l’arribèra”, lenga e cultura occitana per tots e especiaument 6 e 7 d’abriu las diadas de las escòlas. Pertot que’s prèssan mainatges e adolescents (Calandretas e escòlas, collègis ), acompanhats deus lors ensenhaires, entà un trajècte en la descobèrta deus nombrós talhèrs: la pratica deu cant, de la dança, de chancas, de teatre, d’ instruments de musica, e lenga...
 
Tots qu’acaban sus l’empont per un espectacle, concèrt e bal on la canta causida per federar las escòlas d’ongan es Paur, pasbriga.
 
Es tanben lo parat de har un omenatge a Al-Cartero, autor despareishut cent ans a.
 
Los organizaires, l’associacion Los chancaires de Sent Pèr de Lèren, prepausan un hestenau dinamic e gaujós que muisha la vitalitat de la lenga e de la cultura occitanas.
 
 
 
Nicòla Mancencal
Maria-Anna Châteaureynaud




 
fffff fffff
 Jornalet a l'escòla

Jornalet a una seccion especifica sus l’escòla occitana. Nos agradariá fòrça que las escòlas, que sián de Calandretas o d’escòlas bilingüas, poguèsson emplenar elas meteissas aquesta seccion amb de nòvas, e que los quites escolans las poguèsson redigir en explicar los faches que fan l’actualitat dins cada escòla: una excursion culturala, la vesita d’una personalitat, una fèsta populara amb los parents, una competicion esportiva, etcetèra. Evidentament, las fotografias, los enregistraments o los imatges de vidèo seràn tras que benvenguts, se n’i a.

 Se cada escòla nos manda quatre o cinc nòvas per an serem plan contents e satisfaches. Pensam que pòt èsser un bon ponch d’amassada per la comunautat educativa occitana, una iniciativa interessanta pels escolans e un esplech de socializacion lingüistica per las familhas dels escolans.

Esperam de poder comptar amb lo vòstre sosten, e esperam que Jornalet serà una aisina utila per las escòlas occitanas. Mandatz-nos las vòstras nòvas a info@jor…
 
   

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Miquèu
2.

Un eveniment pro agradiu qui muisha la lenga e de la cultura gasconas! Endavant!

  • 6
  • 0
Loïson Ispora
1.

Malaja que's debanava quan la hera deu jambon. La grana hartèra!

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article