Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Federacion Espanhòla de Rugbi empedís l’intrada de Gibartar

Còla de rugbi 15 de Gibraltar Rugby Football Union (GRFU)
Còla de rugbi 15 de Gibraltar Rugby Football Union (GRFU) | Razopa
La Federacion Espanhòla de Rugbi ven d’empedir la reconeissença internacionala de la federacion de Gibartar. Lo sieu vèto se debanèt pendent la celebracion de l’assemblada generala de la Federacion Europèa de Rugbi a Estocòlme. L’admission de Gibartar obtenguèt 136 vòtes mentre que lo posicionament espanhòl n’obtenguèt 134. La clau d’aquel refús la cal cercar dins los 31 païses que s’abstenguèron; per poder èsser admés, Gibartar aviá d’aténher 201 vòtes.
 
Segon çò qu’a declarat lo secretari d’estat per l’espòrt espanhòl, Miguel Cardenal, “es salutari de verificar que, en aquel cas, s’es pas mesclada la politica amb l’espòrt”. Sabèm pas qual practica aquelas mesclas, mas cal remembrar que, fa pas gaire d’ans, la Federacion Espanhòla de Rugbi empediguèt de la meteissa faiçon la reconeissença de la Federacion de Rugbi de Catalonha.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article