Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Grècia: los conservators s’impausan a las legislativas près de la majoritat absoluda

Syriza assolida que Nòva Democracia auriá ensajat de manipular las eleccions

Es fòrça probable que l’actual primièr ministre, Kiriakos Mitsotakis, ratifique son cargue
Es fòrça probable que l’actual primièr ministre, Kiriakos Mitsotakis, ratifique son cargue | EFE/EPA/George Vitsaras

Tèxte legit

Lo partit conservator Nòva Democracia a ganhat las eleccions legislativas d’aqueste dimenge passat en Grècia. La formacion a obtengut mai del 40% dels vòtes e es fòrça près de la majoritat absoluda. Es l’actual partit de govèrn e s’es impausat dins totas las regions, franc de Rodòpe, dins lo nòrd-èst del país. Amb aqueles resultats sembla que li caldrà pas cercar de paches per se manténer al poder, e l’actual primièr ministre, Kiriakos Mitsotakis, poiriá servar sa carga. Ara, totun, deu convéncer qualque autra formacion o ben anar a de nòvas eleccions d’aicí a qualques meses. La participacion a despassat lo 60%.

Lo parlament de Grècia aurà cinc partits, amb Syriza coma principala fòrça de l’esquèrra, e mai passe d’86 deputats a 71 amb un pauc mai del 20% dels vòtes. Los seguisson los socialdemocratas del Movement Socialista Panellenic (PASOK), que doblan lor representacion de 22 a 41 deputats amb un pauc mai de l’11% dels vòtes, lo Partit Comunista amb 26 deputats e environ lo 7% dels vòtes e la drecha eurosceptica de Solucion Grèga, qu’obten 16 deputats e aperaquí lo 4,5% dels vòtes.

Syriza assegura que Nòva Democracia auriá ensajat de manipular las eleccions. “La maquinariá de propaganda de Nòva Democracia fa circular «d’instruccions» per obténer de vòtes nuls de Syriza-PS dins lo sector nòrd d’Atenas”, çò denonciava sus Twitter la portavotz de la coalicion d’esquèrra, Popi Tsapanidou. “An quitament mandat d’sms falses”. A mai, a anonciat que Syriza presentariá una denóncia e un recors al ministèri public per temptativa de manipòla de las eleccions.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article