Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LemosinLemosinPaís de la Vinhana

Un autre desralhament en Lemosin lo 12 de julhet

| http://www.lemosin.net/
Segon d’informacions de L’Express, i aguèt un sabotatge misteriós sus una ferrovia de Lemosin, a Sant Supèri, lo meteis jorn que lo drama de la linha París-Lemòtges, maitot sus l’ais París-Lemòtges. Una locomotiva, que circulava a velocitat redusida e sens vagons de viatjaires, desralhèt. Segon de tecnicians de l’SNCF es, sens cap de dobte, un acte de malvolença. De listèls e de bolons èran estat desmontats e retrobats sul costat lateral.
 
Après las enquèstas judiciàrias e administrativas sus l’accident del tren París-Lemòtges que se passèt a Brétigny-sur-Orge, lo 12 de julhet passat, un nòu element s’apond a l’enigma. Mas l’SNCF vòl pas encara far cap de comentari, dins la mesura que l’enquèsta de la gendarmariá es en cors. 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Julien 'Rbanats
1.

Fau pas tanpauc dintrar dens la teoria dau complot... Los camins herrats son pas tots dens un estat daus bons. Avans l'opcion terrorista, jo pensi prumèir a una manca d'investiments e a la mesa en concurréncia per RFF de la SNCF-infra e de las enterpresas privadas per l'entertien de las vias...

  • 0
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article