Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

La cadena umana per l’independéncia de Catalonha es arribada a Tolosa

E mai se ploviá, aperaquí 160 personas faguèron dissabte passat, a Tolosa, una cadena umana solidària amb l’independéncia de Catalonha.
L’eveniment se debanèt a la Prada dels Filtres, sus las ribas de Garona, a 16h30. D’afichas, de tractes e d’autras informacions se donèron en occitan. D’occitanistas venguèron participar per sosténer lors fraires catalans; lo PNO e Iniciativa per Occitània foguèron representats.
 
Aquela cadena umana se fasiá en solidaritat amb la que se debanarà dimècres que ven, l’11 de setembre, jornada nacionala de Catalonha. Aquela Via Catalana crosarà lo territòri catalan del Principat del nòrd al sud en favor de l’independéncia del país. La cadena intrarà en Catalonha Nòrd e al País Valencian, mentre qu’en Malhòrca faràn una mapa umana dels Païses Catalans.

Mai d’un trentenat de ciutats a l’estrange an planificat d’organizar una cadena umana solidària, en parallèl a aquela accion. Las primièras cadenas umanas se debanèron lo 15 d’agost e las darrièras se faràn lo quite 11 de setembre.
 
Aquel eveniment s’inspira de la Via Baltica, la cadena umana qu’anava dempuèi la capitala lituaniana, Vílnius, fins a la capitala d’Estònia, Tallinn, en passar per Riga, per exigir l’independéncia dels Païses Baltics lo 23 d’agost de 1989.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Víctor Capdet Vilanova i la Geltrú, Catalunya
5.

Los catalans nos volèm separar d'Espanha per una rason força clara: volèm pas èsser castelhans. Lo nacionalisme espanhòl es pas res mai qu'un nacionalisme castelhan e de fa de sègles que vòl destruir tota cultura desparièra a la castelhana. Nosautres nos sentèm pas espanhòls, mas es qu'Espanha nos vei tanpauc coma espanhòls perque sèm pas castelhans.

  • 12
  • 0
Raibeart Brus Allt a' Bhonnaich
4.

#1

Bonjorn Vincent!

http://www.youtube.com/watch?v=qd5AsXpgBNU

  • 2
  • 0
Neus la Bisbal
3.

Ah, i gràcies als 160 que van ser a la cadena!

  • 14
  • 0
Neus la Bisbal
2.

El teu comentari Tomàs es molt representatiu, si ni tant sols els descendents del republicans espanyols ens fan costat, com voleu que siguem espanyols. Un espanyol d'esquerres i un de dretes nomes estarant d'acord amb el seu odi a catalunya. Discutirant sobre Palestina, sobre Siria i sobre el sexe dels angels, pero estan d'acord pel que fa a catalunya. L'altre dia mirant un programa d'intereconomia, televisió ultraespanyola ( es molt divertit de mirar), estaven discutint sobre Gibraltar, i les opinions de les dretes i les esquerres eren contraposades, hi havia debat, al canviar de tema i parlar sobre catalunya, no hi havia debat, quatre brometes de mal gust i tots d'acord en el seu odi visceral.

  • 14
  • 0
Tomàs Ezunaruïna Bordèu
1.

Tolosa es ua vila istoricament de caractèr espanhòu. Estut lo caplòc de l'Espanha republicana en exilh. Fau pas compdar sus la solidaritat generau dels ciutadand tolosans amb lo separatisme catalan. Cent seishanta personas, es dejà pas mau e probable un maximum. .

  • 4
  • 26

Escriu un comentari sus aqueste article