Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.AuvèrnheAuvèrnheMonts Dòr

Auvèrnhe: dos mòrts en un accident d’avion

Un avion de torisme s’espotiguèt ièr a 10h 30 a La Borbola (Mont Dòr), sul replanat de Charlanas. Segon las primièras informacions publicadas per La Montagne, las doas personas qu’i viatjavan son mòrtas.
 
Las victimas s’envolèron de Peitieus e anavan a Canas. Aurián volat a altitud bassa e aurián percutit un massís. La nèbla e la pluèja èran intensas dins aquel país ièr de matin.
 
Aquel accident arriba un mes après lo que se passèt a Verteson (Limanha), a qualques 60 quilomètres, que i moriguèron los tres ocupants.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jirka
3.


As tòrt: existísson pas mens de doas companhias de coavionatge en França:

https://coavmi.com/ e https://fr.wingly.io/

Es vertat ça que là que l'aviacion de plaser a pas lo meteis nivèu de seguretat que lo costat comerciau, mes es pas tanpòc un mòde de transport, mes puslèu una activitat de léser (coma ditz lo nom), comparable l'esquí o lo paracadudisme.

  • 0
  • 0
Pirolet
2.

En luòc de desvolopar lo transpòrt en comun sus tèrra cercan de desvolopar l'avion personal dins lo cèl. S'es pas lo monde al revés aquò! Òc, val melhor la bicicleta! Mas amb de pistas a despart!

  • 2
  • 0
Esperança Dacs
1.

Que sembla perilhòs de viatjar en avionet. Perilh d'arrics, totun. Urosament que non hèm pas de coavionatge d'agrilh, nosaus. Lèu que vienerà lo temps qui lo bilhet de trin i costarà autant car com lo de l'avion. Transpòrt en comun mei car que lo transpòrt dab veitura, qu'i èm quasí, quitament se viatjas solet. Per tant, que'nse demora la bicicleta!

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article