Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Desaparicion del bust de Frederic Mistral a Valéncia

Lo monument a l'ora d'ara
Lo monument a l'ora d'ara
Lo 25 d’agost passat tombèt lo bust del poèta occitan Frederic Mistral dins un pargue de Valéncia. Se passèt per un acte de vandalisme, segon lo jornal Las Provincias, mas poiriá èsser tombat tot sol pr’amor de l’inclinason del sòcle.
 
Segon las autoritats de la municipalitat, lo bust a de petits damatges sus la cara e sul cap e lo menèron als magazins municipals per que lo restaurèsson. A l’ora d’ara lo bust es pas encara remés sus plaça.
 
L’escultura, òbra de Lluís Bolinches, foguèt quilhada inicialament en 1933 sus la Plaça del Comte de Carlet, en 1957 foguèt levada, puèi replaçada en 1963 a l’endrech actual, als jardins nomenats Alberedetes de Serrans.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Amalric de Montreal Montreal de Carcassés
4.

Qual se pèrd lo cap se pèrd la lenga que de las cadenas l'auriá desliurat. Nos cal cobrar lo cap de'N Mistral, e mai que mai tot çò qu'el i celava endintre…

  • 0
  • 0
Jornalet Occitània
3.

#1 I aviá una deca. Es corregida. Mercés plan

  • 1
  • 0
Emmanuel Isopet
2.

Dèu i a aver una deca sus la data de la primièra installacion del buste. M'estonaria qu'aguèsson fach una estatua al Mistral l'annada de sa naissença?

  • 1
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article