Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Corsega a manifestat per sos dreches socials e nacionals

Los manifestants an demandat que l’estat francés reconesca las mesuras aprovadas per l’Assemblada de Corsega

| Pierre-Jean Bresciani
Qualques milièrs de personas manifestèron dissabte a Bastia (Corsega) lor malcontentament social e nacional. Lo colleciu Simu di Stu Paese e ci Volemu Campà (Sèm d’Aqueste País e i Volèm Viure) aviá convocada la protèsta per reclamar la cooficialitat de la lenga còrsa, un estatut fiscal pròpri e l’inclusion de l’especificitat de l’illa dins la constitucion francesa. Los manifestants demandèron a l’estat francés de prene en compte seriosament aquelas mesuras votadas per l’Assemblada de Corsega. Simu di Stu Paese e ci Volemu Campà considèra qu’aquelas revendicacions son fondamentalas per tota la societat còrsa, e pensa que las cal demandar d’un biais transversal amb la mobilizacion de totes los sectors politics e socials.
 
Lo collectiu convocant se constituiguèt lo 12 de març passat en amassant mai d’un partit politic, sindicat e associacion, que demest eles i a Ghjuventù Indipendentista, Corsica Libera, Rinnovu Naziunali, A Manca e l’STC.
 
A la fin de la jornada esclatèron de susmautas entre de manifestants e la polícia. D’un costat se lançava de pèiras e de coctèls Molotov e de l’autre de gases lacrimogèns. 



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevara Jr. L'Avana
3.

#1 La responsa seriá : "La polícia manda, en civil, de malfasents, per ensajar de discreditar la legitimitat evidenta d'unas manifestacions que geinan fòrça lo governament" ?

  • 0
  • 0
Pirolet
1.

Coma per Nòstra Dòna de las Landas, encara una manifestacion que geina fòrça lo governament e qu'acaba amb de grops de malfaseires venguts de se sap pas ont. La question es: qué fa la polícia?

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article