Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La responsa de Nàpols a l’atac de McDonald’s contra la pizza

Una publicitat de la multinacionala atacava la pizza. Un vidèo per i replicar a ben capitat sul ret

McDonald’s a gausat atacar un simbòl màger de la cosina italiana, justament en Itàlia, amb una publicitat plan polemica a la television. E aquò a mal capitat. Dins lo vidèo de la societat estatsunidenca, se pòt veire una familha dins una pizzariá e, quand lo servicial lor pren la comanda, lo caganís respond: “un Happy Meal”. La reaccion es arribada de Nàpols, la capitala de la pizza, d’un biais net e clar: l’Associacion de la Vertadièra Pizza Napolitana (AVPN) a menaçat de far sa denóncia en justícia contra McDonald’s per “un atac malonèst contra un dels simbòls del regim mediterranèu”. Mas la responsa mai originala es estada la del blòg Le Avventure Culinarie di Puok e Med:lo vidèo de responsa qu’a difondut a agut fòrça mai de succès e d’acceptacion que lo del gigant estatsunidenc.








La publicitat polemica de McDonald’s:




E lo vidèo de responsa de Puok e Med:

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Estofacrestian Vilanòva d'Albigés
3.

A ieu m'agrada de manjar d'hamburguers occitans confits ambe de pizza e plen de katchup e d'aïòli.

  • 5
  • 0
Pirolet
2.

A se ne fasiàn aitan contra la Camòrra! Mas ja es quicòm que la multinacionala Mac Do es gaireben tant dangierosa per l'umanitat coma la màfia.

  • 1
  • 0
gilós pietadós
1.

wow

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article