Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Beneset Thauvin a ganhat lo concors de preseps de Jornalet

Beneset Thauvin, un legeire del País de las Mauras (País dei Mauras), a ganhat lo concors de Nadal de Jornalet pel presep tipicament provençal qu’el meteis a fach e que nos n’a mandat qualques fòtos.
 
Sus la fòto, lo podètz veire amb qualques unes dels presents qu’a recebut, gràcias a Macarèl. “Li avèm mandat un davantal polit e roge, un toalhon redond roge e un gant de cosina tanben. Aital l’òme serà esquipat per cosinejar... qu’aquò lo cambiarà de sa grépia”, çò nos a dich Macarèl a l’ora de li mandar lo present.
 
Cal soslinhar que tota la còla de Jornalet sèm estonats per la quantitat e la qualitat dels preseps qu’èran subrebèls. Aicí ne podètz veire las fòtos.
 
Mercés a totes, avèm pogut mostrar al Mond cossí se passan Calendas en Occitània. Mercés plan pel vam e la vida que balhatz a aqueste mèdia e al país.




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

enset
1.

Felicitacions per lo betlèm extraordinari de Beneset Thauvin!

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article