Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Demission de la ministra francesa de la justícia qu’es en desacòrdi amb la descasença de nacionalitat

Christiane Taubira s’opausa a la modificacion de la Constitucion defenduda per Manuel Valls, que cèrca de privar de la nacionalitat francesa las personas liadas amb lo jihadisme

| Maxppp
La ministra de la justícia francesa, Christiane Taubira, a demissionat e serà remplaçada pel deputat e president de la comission de las leis, Jean-Jacques Urvoas, un òme pròche del primièr ministre Manuel Valls. La demission se debanèt ièr, justament lo meteis jorn que Valls defendèt a l’Assemblada francesa la mantenença de la dicha “descasença de nacionalitat”. Es un projècte de reforma de la Constitucion que cèrca de retirar la nacionalitat a las personas implicadas dins lo jihadisme. Taubira se i èra fermament opausada.
 
Dins una fiulada publicada sus son Twitter, just après la demission, Taubira diguèt: “De còps resistir es restar, de còps resistir es partir. Per fidelitat a se, a nosautres. Per lo darrièr mot a l’etica e al drech”.
 

 
 
Christiane Taubira, nascuda en 1952 a Caièna (Guaiana), accediguèt al Ministèri de la Justícia en mai de 2012. Anteriorament, coma deputada, foguèt ela que promoguèt la lei de memòria de 2001 que reconeis lo crime contra l’umanitat qu’èra lo trafec negrièr amb esclavatge, practicat a partir del sègle XV sus las populacions africanas, amerindianas, malgashas e indianas.






Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Leon Caiana
3.

Taubira : "ai pas un discors independentista, ai una pratica militanta independentista"...

S'almens los occitans aviam, en mai del discors, la pratica militanta....

  • 5
  • 0
Laurenç
2.

A demissionat sustot avant de se far fotre fòra d'aquel governament. Es estada mai intelligenta que non pas aqueles piòts. Van far qualques modificacions dins la composicion del governament. Mas se disiá que Cristiana Taubira èra anonciada per remplaçar Fleur Pellerin ... Pecaire per nosautres.

  • 1
  • 0
farfaneta
1.

Una femna de tria ! Intelligenta, cultivada, determinada. A ben fach de sortir d'aquel govèrn que ara garda pas gaire de gens vertadierament d'esquèrra !

  • 13
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article