Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Banca Centrala Europèa estúdia de retirar los bilhets de 500 èuros per luchar contra la corrupcion

L’Union Europèa a demandat a la banca d’estudiar la mesura

| Maik Meid
Lo conselh d’aministracion de la Banca Centrala Europèa (BCE) estúdia de retirar de la circulacion los bilhets de 500 èuros. Ansin o an explicat a la premsa alemanda divèrses membres de l’institucion.

La filtracion arriba pauc après que los ministres de l’economia de l’Ecofin demandèsson a la banca de prene de mesuras per aturar l’usatge de mai en mai generalizat d’aquel tipe de bilhets per d’operacions illegalas. Lo fach que l’èuro tenga un bilhet de 500, mentre que lo bilhet mai aut en dolars es de 100, a fach que de narcotrafegants o de grops terroristas afavoriscan lo bilhet de 500 èuros per far lors transaccions.

Una autra rason seriá qu’aqueles bilhets son bèlcòp utilizats dins los cases de corrupcion e d’emblanquiment d’argent, coma s’es vist recentament dins l’operacion Taula a Valéncia. Lo conselh de la banca pensa tanben qu’amb la creissença de las operacions electronicas, la realitat fa qu’aquel bilhet tenga pas pus l’utilitat que teniá abans.
 
 


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevara Jr. L'Avana
1.

"L’Union Europèa a demandat a la banca d’estudiar la mesura" !!! Incresible ! Per que se prenon, dins aquesta banca dita centrala ? Los elegits de cada democracia d'Euròpa demanda cortesament a una banca dita centrala d'estudiar la possibilitat de qué que siá ! Qula govèrna, tròn del cèl ? Los pobles en democracia, o los banquièrs que los apaurisson un pauc mai cada jorn ?

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article