Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los candidats pròrusses an ganhat las eleccions en Bulgaria e Moldàvia

Lo nòu president de Bulgaria èra un comandant de la fòrça aeriana del país fins al mes d’agost passat

En Bulgaria, lo ganhant es Rumen Georgiev Radev, es un òme que defend un aprochament a la Russia de Vladimir Putin, e que foguèt fins al mes d’agost passat un comandant de la fòrça aeriana
En Bulgaria, lo ganhant es Rumen Georgiev Radev, es un òme que defend un aprochament a la Russia de Vladimir Putin, e que foguèt fins al mes d’agost passat un comandant de la fòrça aeriana
Bulgaria e Moldàvia elegiguèron dimenge passat lors respectius presidents. Dins los dos cases, de politicians pròrusses ganhèron l’eleccion, çò que se pòt interpretar coma una revirada a la cresabilitat de l’Union Europèa en aqueles endreches. Bulgaria fa partida de l’Union Europèa, e Moldàvia fa sèt ans que seguís un procès d’adaptacion a l’Union qu’ara se poiriá arrestar còp sec.
 
En Bulgaria, lo ganhant es Rumen Georgiev Radev, es un òme que defend un raprochament amb la Russia de Vladimir Putin, e que foguèt fins al mes d’agost passat un comandant de la fòrça aeriana. E mai se la carga de president es puslèu simbolica e a pas gaire de poder politic, l’eleccion de Radev es un chepic per Brussèlas, que viu amb alarma l’espelida dels partits anti-UE e prò-Russia.
 
En Moldàvia a ganhat lo socialista Igor Dodon, que se presentèt a las eleccions amb una plataforma que demanda d’arrestar lo procès d’incorporacion a l'Union Europèa e de refortir los ligams amb Russia.
 
Lo president moldau a fòrça mai de poder que lo bulgar e en aquel cas l’eleccion si que i significarà un cambiament immediat de politica. Dodon es arribat a la cima de l’estat après d’annadas de nombroses escàndols de corrupcion qu'an fach trantalhar la politica moldava, fòrça ligats a de politicians partisans de l'Union Europèa.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
5.

Mentre siguin Moldaus i Búlgara bé, tinguin quines inclinacions tinguin.
Però que respectin l'identitat pròpia, i betllin pels seus.
Amb la CEE, o Rusia, però que fagin les coses bé.
Ara si son fatxes, al Clot!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
4.

Darrera l'UE e l'Imperi solament hi ha messorgas, explotacion dels trabalhadors, talhadas de l'electricitat al que poden pas pagar, guerras per far mai l'Imperi del mal, despesas militars astronòmicas, violència contra los negres e los paures,retalhadas de que queda de l'estat del benestar,barris de marginacion,....

  • 0
  • 0
l\'aucèu de Babèu
3.

quenta polida tèsta d'aparatschik qu'aqueu Dodon ! ieu ne fariáu un remake modèrne de l'obra de Bellaud de la Bellaudiera : lo Dondon infernau; e viva Brescnief e lo suffratge universau !

  • 0
  • 0
Uflabodega Pampaligòssa
2.

1) Dins mon parlar, seriá *cresable çò que se poiriá *cresar. Mas cresar, dins mon parlar, vòl pas res dire. Per contre, dins mon parlar, avèm un vèrb del tresen grop (e non pas del primièr) que se ditz "creire", e cresi qu'ai pas aquí besonh de ne donar la significacion. E quora quicòm se pòt creire, dins moin parlar, se ditz donc qu'es cresibla, non pas *cresabla…

2) Euròpa es ultraliberal, es a dire cap e tot desumanisanta e desesperanta. Qué ne vira de Russia ? Aqueles tanben an degut causir entre la rèba e lo colerà !!!

  • 0
  • 0
Lachaud
1.

La politica fai plan rire. L'òm arieba a se determinar segond un sol critari : esser prò-russe o prò-europeen. Emben de las idéias aitau sem pas prestes de comprener la politica e d'i aver una parcela de poder.
Jornalet fai rire emben sa neutralitat e son parti-pris que frisa la conaria

  • 2
  • 9

Escriu un comentari sus aqueste article