Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Milan: la polícia italiana a abatut lo suspècte de l’atemptat de Berlin

Amri a tirat contra dos agents quand ensagèron de l’arrestar per li demandar sos documents d’identitat a Milan. Los agents l’an abatut

Lo suspècte d’aver perpetrat l’atemptat contra lo mercat nadalenc de Berlin que daissèt un quinzenat de victimas mortalas e de desenats de ferits, es mòrt dins una fusilhada amb la polícia italiana a Milan (Lombardia), çò a confirmat lo ministre de l’interior italian, Marco Minniti. Anis Amri, d’origina tunisiana, èra recercat per las autoritats après l’atemptat.
 
Amri a tirat contra dos agents quand ensagèron de l’arrestar per li demandar sos documents d’identitat aqueste matin dins la zòna de Sesto San Giovanni, a Milan. Los agents l'an abatut. Un dels policièrs es ferit, mas sa vida perilha pas. Amri èra lo principal suspècte d’aver comés l’atemptat, pr’amor que los mètges legistas alemands trobèron sas emprentas digitalas dins lo camion emplegat dins l’atac.
 
Al començament avián detengut un demandaire d’asil de Paquistan que se trobava près del mercat pendent l’atemptat. Foguèt pasmens liberat puèi per manca de pròvas.
 
 
De Lampedusa a Alemanha
 
Amri arribèt en Euròpa per l’illa italiana de Lampedusa en 2011, just après l’esclatament de la prima aràbia en Tunisia. Puèi foguèt condemnat a quatre ans de preson per vandalisme, panatòri e temptativa d’incendiar lo centre d’aculhença ont dormissiá. Compliguèt la pena dins una preson de Palèrme (Sicília) e segon sa familha es ailà que venguèt jihadista.




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
1.

Lo criminal jamai guanha ! Un restaurant pensa far un Menú per Cap d'Any, amb cotilhon, sopa calenta , entrecot farcit ben trinchat de car picada que se dis de terrorista, amb champanh, balh e beguda a voler, e dotze grans de rasim per manjar a tota velocitat sense fer-se mala via, e beguda de garrafa de la pirre qualitat, per celebrar l'an novel, e que los gatons pugan agafar una bona merda. Preu 10 euros

  • 4
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article