Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaTolonenc

Sant Nari: de panèls publicitaris meton en question la dobla mesura de la justícia francesa

Se demanda perqué los magistrats planhon la gràcia per Jacqueline Sauvage e dison pas res a prepaus de Christine Lagarde

| La Rade TV

Sant Nari (Tolonenc) es una vilòta provençala de mai en mai coneguda per sas afichas publicitàrias, qu'an fach objècte de discussion. Ara, una d’aquelas afichas critica la dobla mesura de la justícia francesa a respècte de Christine Lagarde e de Jacqueline Sauvage, çò rapòrta La Rade TV.

 

“Lei magistrats protèstan còntra la liberacion de Catherine Sauvage. Leis avetz ausits per Christine Lagarde?”, çò se demanda lo panèl publicitari, que conten una error de prenom per rapòrt a Jacqueline Sauvage.

 

Jacqueline Sauvage foguèt jutjada per aver tuat son marit, Norbert Marot, de tres còps de fusilh dins l’esquina lo 10 de setembre de 2012. Durant lo procès, la defensa se basa sus l’afirmacion de violéncias e abuses sexuals patits per l’acusada e per sas filhas durant plusors decennis. L’incompreneson generala per sa condemnacion provoquèt una mediatizacion de l’afar e de debats sus l’aplicacion de la legitima defensa en cas de violéncias conjugalas.

 

Lo 31 de genièr de 2016, lo president francés François Hollande acordèt a la condemnada una gràcia presidenciala parciala, mas la justícia refusèt sa demanda de liberacion condicionala. Fa qualques jorns, lo 28 de decembre passat, Hollande concediguèt a Dòna Sauvage una gràcia presidenciala totala.

 

De son costat, Christine Lagarde, directritz de l’FMI, autregèt una indemnizacion de 403 milions d’èuros a Bernard Tapie, un òme d’afars francés e èx-patron de l’OM, quand ela èra ministra de l’economia e de las finanças del govèrn de Fillon jos Sarkozy. La Cort de Justícia de la Republica Francesa l’a reconeguda colpabla de “negligéncia” e “malversacion de fonzes publics”, mas li a pas impausat cap de pena.





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
3.

Un jutge demana: qual ha ha estat que ha fet atal? Li contesten: Ha estat lo porqueret. Doncas ara sabrar lo porquer qual som jo ! Mas un diu: Non, ha estat lo marquès. E lo jutge respon:se ha estat lo marquès, feis comptes que no ai dit res.

  • 2
  • 0
Pirolet
2.

De panèls aital 'i deuriá aver dins totas las comunas ja que los poders d’Estat fan pas lor trabalh.

  • 2
  • 0
ct
1.

"Christine Lagarde, directritz de l’FMI, autregèt una indemnizacion de 403 milions d’èuros a Bernard Tapie": fals, la decision foguèt la d'un tribunal d'arbitratge compausat d'un ancian naut magistrat, d'un avocat conegut et d'un ancian president del Conselh Constitucional. Pas contestar ço que decidét aquel tribunal es pas "autrejar una indemnizacion".

  • 1
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article