Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: cinc mòrts dins un accident entre un tren e un autobús escolar

Un tren TER de l’SNCF de la linha de Perpinhan – Vilafranca de Conflent acipèt un autobús escolar quand passava per un passatge a nivèl entre Millars e Sant Feliu d’Amont

| France Bleu Roussillon/Handout via REUTERS
Cinc enfants mòrts e 18 personas feridas dont 15 enfants es lo tragic bilanç de l’accident que visquèt dijòus passat la vila de Millars (Catalonha). Un tren TER de l’SNCF de la linha de Perpinhan – Vilafranca de Conflent acipèt un autobús escolar quand passava per un passatge a nivèl entre Millars e Sant Feliu d’Amont.
 
La prefectura dels Pirenèus Orientalas qualifiquèt la tragèdia d’accident ferroviari “grèu”. Lo prefècte Philippe Vignes expliquèt que quatre menors èran mòrts e que i aviá vint e quatre ferits grèus, dont vint e un viatjavan dins l’autobús e tres dins lo tren. Pus tard, lo jornal L’Indépendant raportava que doas filhetas d’11 ans moriguèron a l’espital a causa de lors feridas. En fin lo bilanç oficial es de cinc mòrts.
 
La presidenta de la region administrativa, Carole Delga, anèt sus plaça. “Fàcia a la violéncia d’aqueste drama, l’ora es aqueste ser a la compassion e a la solidaritat envèrs las victimas, los nafrats e lors familhas”, çò diguèt sus Twitter.
 
Quand al president de la Generalitat de Catalonha en exili, Carles Puigdemont, mostrèt tanben sus Twitter sa “solidaritat e son afeccion per las familhas de las victimas” e mostrèt tot son “sosten a la consolessa màger Damienne Beffara”.
 
De son caire, lo president de França, Emmanuel Macron, escriguèt sus Twitter: “Totas mas pensadas per las victimas d’aquel terrible accident d’un bus escolar e per lors familhas. La mobilizacion de l’estat es totala per lor portar socors”.
 
Enfin, la ministra francesa de la santat, Agnès Buzyn, confirmèt que “totes los mejans de l’estat [èran] mobilizats”, del temps que manifestava son “emocion fòrça viva” e adreiçava tot son “sosten a lors familhas e pròches”.

 
 
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Escriu un comentari sus aqueste article