Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Montpelhièr: los joves cercaires en domeni occitan fan una crida a las comunicacions

S’agís a l’encòp de presentar la diversitat de las disciplinas transversalas al domeni occitan, mas tanben de perpensar a la creacion d’espleches per conéisser e far conéisser l’actualitat de la jove recèrca en domeni occitan

Aquela iniciativa es destinada a crear un espaci de rescontre entre los joves cercaires que lor subjècte d’estudi es ligat al domeni occitan. S’agís a l’encòp de presentar la diversitat de las disciplinas transversalas al domeni occitan, mas tanben de perpensar a la creacion d’espleches per conéisser e far conéisser l’actualitat de la jove recèrca en domeni occitan.
 
La crida a comunicacion s’adreiça als estudiants de mastèr, als doctorands e als doctors qu’an sostengut lor tèsi dempuèi mens de cinc ans. Permetrà de valorizar lors trabalhs en presentant una comunicacion que portarà sus un aspècte de lor subjècte de recèrca ligat als domenis dels estudis occitans.
 
La jornada serà tanben l’escasença de discutir de las dificultats que los participants rescontran dins l’encastre de lor trabalh de recèrca. Dins aquela amira, una plaça importanta serà dedicada als debats: cada comunicacion durarà vint minutas e serà seguida d’una discussion de dètz minutas amb l’auditòri.
 
A la fin de la jornada una taula redonda serà organizada per tal de discutir en detalh de las problematicas ligadas a la jove recèrca en domeni occitan.
 
Las proposicions de comunicacion, de mièja pagina de long, son de mandar al comitat organizaire fins al 20 de genièr de 2018 a l’adreiça seguenta: joverecerca@gmail.com. Seràn redigidas en francés o en occitan e deuràn inclure en preambul una corta biografia (nom, prenom, adreiça e-mail, laboratòri, camp disciplinari e universitat d’origina).
 
L’eveniment es organizat per lo laboratòri LLACS-RedÒc de l’Universitat Pau-Valéry e los Joves Cercaires en Domeni Occitan.
 
 
 
 
Joves Cercaires en Domeni Occitan
 
 
 
Intellècte e bolegadís: terrains et pratiques de la jeune recherche en domaine occitan
Divendres 13 d’abril de 2018
Sala 003 (Caryatides) – Sant-Carles 2 – carrièra dau professor Henri Serre
Universitat Pau Valèri, Montpelhièr
 
 
 




abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lachaud
1.

Un teme de recercha.
Per occitania d'uei vau mielh come model :
- la Franca lotaringiena que contorna lo Massif Centrau que basa l'economia sur un axe que vai de Peiteus, Bordeu, Tolosa, Montpeliér a las vilas dau corridor dau Ròse e que desertifia e touristifia lo reste d'Occitania?
-ou ben la Gaula Narbonesa qu'assegurava una continuitat économica e culturala tresqu'en-za la Leira?

  • 2
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article