Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Donald Trump e Gim Jeongeun se rescontraràn lo mes de mai venent

Trump a acceptat l’invitacion del president nòrd-corean, qu’en mai d’aquò s’engatja a arrestar lo programa nuclear

| Reuters
Lo president dels Estats Units, Donald Trump, a acceptat l’invitacion del president nòrd-corean, Gim Jeongeun (Kim Jong Un), e los dos caps d’estat se rescontraràn lo mes de mai que ven. L’endrech de la reünion es encara de determinar.
 
Jeongeun prepausèt dijòus passat una reünion a Trump e quitament ofriguèt d’arrestar son programa nuclear de missils e de començar la desnuclearizacion per tal d’entamenar de negociacions. L’anóncia la faguèt lo cap de l’ofici de la seguretat de la Corèa del Sud, que donèt a Trump una letra que Gim Jeongeun li aviá balhada al començament de la setmana.
 
Lo president estatsunidenc considèra qu’es “un grand progrès” que lo govèrn de la Corèa del Nòrd parle de “desnuclearizacion” e non solament de gelar son programa nuclear. Totun, Trump crei que las sancions economicas contra la Corèa del Nòrd devon contunhar fins que i aja un acòrdi.
 
L’anóncia arriba après un an de tensions de portada mondiala entre los dos païses davant los divèrses assages de missils realizats per Pyeongyang, e de menaças d’emplegar la fòrça nucleara per s’atacar.
 
Sembla que la tension a baissat en seguida del recent raprochament entre las doas Corèas, qu’en genièr tornèron prene lo dialòg après plusors annadas de silenci.

 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article