Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Japon: se dobrís al public las plajas de Fukushima, sèt ans après la catastròfa

La redobertura coïncidís amb una ondada de calor plan fòrta qu’a provocat la mòrt d’un trentenat de personas durant una setmana

Sèt ans après la catastròfa de Fukushima e al mièg d’una fòrta ondada de calor, Japon dobrís las plajas afectadas per las fugidas d’aiga radioactiva. Après lo tèrratrem e lo posterior tsunami, que damatgèt en 2011 la centrala nucleara, i aviá doas plajas barradas al public. Ara, las autoritats i an tornat autorizar lo banh, après aver verificat que los nivèls de radioactivitat son dejós lo minim de seguretat. E mai an tornat bastir las doas restancas que lo tsunami rompèt.
 
Abans tot, se faguèt sul sable de la plaja un ritual religiós per demandar la proteccion de l’endrech.
 
La redobertura de las plajas coïncidís amb una ondada de calor plan fòrta qu’a provocat la mòrt d’un trentenat de personas durant una setmana.
 
La region de Fukushima recebiá durant l’estiu devèrs 50 000 vesitaires abans la catastròfa nucleara.
 
En març de 2011, un tèrratrem generèt un tsunami dels pus grèus de l’istòria de Japon que damagèt tota la region e tanben sa centrala nucleara. En consequéncia, moriguèron mai de 18 000 personas e i aguèt de desenats de milièrs de personas desplaçadas.

 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
3.

Se vei que la mòda dels kamikazes es tornada. Aquò del solelh que se lèva tan d'ora deu tustar sus las clòscas.

  • 2
  • 0
Mèfi ! 31
2.

" Se *dobrís... las plajas "
=> se dobrisson/duebren.
"se" = pronom reflexit e non pas indefinit coma "òm"

  • 1
  • 5
francesc palma
1.

Jo non cresi qu' hi anàs a nedar. Primier esperaria se los que hi van tornen, vius, malalts o fotuts, coma fan los aucels.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article