Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Contribuir per la lenga

Lo Quentin

Lo Quentin

Apassionat de lengas, ai començat a recuperar la lenga en 2011 e dempuèi ensagi d’obrar per l’occitan coma pòdi.

Mai d’informacions
Per crear un motor de reconeissença vocala liure, la Fondacion Mozilla demanda la creacion d’un còrpus de tèxtes de 5 000 frasas.
 
Nos cal donc provesir aqueste còrpus, per aquò far realizèri una pichona aisina: https://www.mejans.fr/aisinas/collector/
 
Es concebuda pel monde que se vòlon pas marcar en çò de Mozilla aquí : https://common-voice.github.io/sentence-collector/#/how-to
 
Los tèxtes devon èsser en lengadocian en grafica classica, mai de règlas son suls sites.
 
Un calcul optimista e simplistas es lo seguent: se sèm 50 a escriure 10 frasas cada en 10 jorns aurem acabat. Ara cal trobar de monde motivat per participar, vos convidi a parlar del projècte a vòstre monde, mobilizar vòstre malhum.
 
Los tèxtes donats seràn al domeni public e òm poirà se’n servir per mai de projècte de tractament automatic de la lenga (TAL). Es un vertadièr trabalh que nos cal fornir per dire de far avançar la lenga dins un domeni ont las grandas entrepresas veson pas cap d’avantatge financièr.
 
S’avètz pas d’imaginacion per trobar 10 frasas, podètz ne prendre de fonts liuras de dreches tanben.
 
Amassa o podèm far!
 
Quand lo còrpus de 5 000 frasas serà realizat cada frasa deurà èsser validada per almens doas personas. Espèri que sètz motivats e que motivaretz vòstre monde!
Aquí mai d’informacions: https://voice.mozilla.org/oc
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet




 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Quentin Tolosa
2.

Bona question. Ven de dos factors :
- l’etapa venenta demanda de prononciar las frasas. Òm pòt pas demandar a un provençal de prononciar una frasa escricha en gascon. Provençalizar ? Ponch dos =>
- l’aprendissatge per las maquinas demanda un fum d’exemples per dire de reconéisser un concèpte. Val mai construire un modèl que fonciona plan dins un dialècte que non pas un modèle que fonciona pas tarriblament dins totes los dialèctes.
Bona novèla ! Podètz demandar l'apondon dels autres dialèctes e realizar las meteissas etapas per participar.

  • 5
  • 1
jjf
1.

Aquò qu'es frem bien mes perqué sonque en lengadocian ?

  • 2
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article