Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Totas las escòlas de las Valadas e de la Gàrdia son barradas fins al 15 de març

Per ensajar de conténer la contagion del coronavirus, l’estat italian a decidit de barrar los centres educatius de tot l’estat Totas las escòlas de las Valadas, de la Gàrdia e de la resta de l’estat italian —e tanben las universitats— son barradas dempu

| La Repubblica
Totas las escòlas de las Valadas, de la Gàrdia e de la resta de l’estat italian —e tanben las universitats— son barradas dempuèi ièr e fins al 15 de març sus decision del govern de la republica,  per assajar d’empachar la contagion del coronavirus. Fa mai d’una setmana  que foncionavan pas pus los establiments escolars, musèus e espectacles publics en Venèt e Lombardia, mas ara la mesura l’an estenduda als centres educatius de tot l’estat.
 
Lo responsable de las malautiás infecciosas de l'espital de Milan, Massimo Galli, ditz que totas las còlas medicalas trabalhan al limit e que, contràriament a çò que s'esperava, son pas arribadas de conténer la situacion. “Aurem lo problèma mai longtemps que çò que pensàvem abans de poder dire que la situacion es jos contraròtle", çò diguèt.
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Una mesura que los alumnes agrairan e que los paires no. Res pus.

  • 1
  • 0
Reinat TOSCANO LO VAU
1.

En frança, pas question de barrar leis escòlas mai lo ministèri i pensa: lo Bulletin Oficiau de L'Educacion Nacionala publica una circulària sobre çò que fau faire en cas de barradura...
https://www.education.gouv.fr/bo/20/Hebdo10/MENE2006547C.htm

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article