Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Madrid: la deputada catalana Laura Borràs secutada, perseguida e insultada per la polícia al Congrès dels Deputats

Sèt partits an fach lor denóncia al burèu de la cambra bassa espanhòla e demandan d’explicas

La deputada catalana al Congrès dels Deputats espanhòl, Laura Borràs, foguèt secutada e insultada per un grop de policièrs en cauma que protestavan davant las pòrtas de l’assemblada espanhòla. Borràs foguèt perseguida e intimidada mentre que li cridavan “puta catalana”, “vèni se gausas”, “filha de puta”... L’elegida demandèt l’assisténcia del comissariat de polícia del Congrès dels Deputats mas aqueste la li refusèt. Enfin, Borràs poguèt sortir per un passatge sosterranh acompanhada per d’autres deputats catalans e un galèc que la protegiguèron fins que foguèsse dins un taxi. Los policièrs manifestants, puèi, encara tustavan sul taxi.
 
Ara, un grop de deputats de diferents partits (ERC, JxCat, EH-Bildu, CUP, Más País, Compromís e BNG)  an fach una denóncia al burèu de la cambra bassa espanhòla per aquela manca d’assisténcia. Aquelas sèt fòrças politicas considèran qu’es “fòrça grèu que  se siá permés als manifestants ultras de Jusapol [lo sindicat dels policièrs]  de traversar lo cordon policièr e de blocar las intradas e las sortidas del Congrès, en menaçant amb las caras cobèrtas de cagolas e de mascas, amb de manòtas, petards e bengalas e en fasent de menaças explicitas coma “sèm la polícia e la Gàrdia Civila, auretz la guèrra”, en creant un clima de vertadièra tension”. Los partits qualifican d’inadmissibla “la passivitat de la polícia encargada de la seguretat del Congrès e de las unitats desplaçadas per la susvelhança de la manifestacion”, e i veson de connivéncia.
 
Dins la denóncia formala depausada al burèu del Congrès espanhòl demandan que “s‘esclarisca e exigisca las responsabilitats pertinentas als servicis del Congrès per aver permés aquela situacion grèva e per lo refús de facilitar que la deputada Laura Borràs poguèsse abandonar lo Congrès en seguretat”. A mai, demandaràn tanben al burèu que prenga de mesuras per que meta fin a las atacas ultradrechistas contra qualques elegits, que sián dedins o defòra de l’emicicle.

 





abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

Sempre foten la punyeta! Estats carronya, bèsties de guerra...diu una cançó dela Dharma, i es així i sempre ho han demostrat, fer lo pitjor i quedar-se tant amples, davant la mirada de jutges, policies, periodistes i els deus diputats electes, i a mes ho justifiquen!
Ja es veu qui es aquesta gent que persegueix, líders socials, polítics, alcaldes, cantants, caps dels Mossos, i que a mes te gent a la presó, i d'altres que no poden tornar als eu País.
Com es poden justificar ara, de fet ja fa temps que lo seu es injustificable.
Visca la Terra...Lliure! Que la seva no, i la d ela Bona Gent, SI!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 3
  • 0
francesc palma
1.

Son policias molt politizadas escoradas a las ideas del PP ,que no es poden comparar amb las policias autonòmicas catalana ni basca. A mai lo comportament està dirigit pels comandaments que no an sabut pas mantenir se al neutrals politicament.

  • 3
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article