Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

China: 4 ans de preson per una jornalista que raportèt lo confinament a Wuhan

Zhang Zhan es en cauma de la fam per denonciar son encarceracion e, segon sos avocats, son estat de santat es inquietant

La justícia chinesa ven de condemnar Zhang Zhan a quatre ans de preson. S’agís d’una jornalista detenguda per aver raportat las intensas restriccions impausadas a Wuhan al començament de la pandemia de la covid-19. L’an condemnada per “crear de conflictes”, un delicte d’òrdre public utilizat per reprimir la dissidència.
 
 
En cauma de la fam
 
Zhang es en cauma de la fam per denonciar son encarceracion e, segon sos avocats, son estat de santat es inquietant. “Semblava aclapada quand li anoncièron la senténcia”, çò a dich a l’AFP son avocat Ren Quanniu.
 
 
“Difusion maliciosa”
 
Zhang es una documentarista independenta qu’en febrièr se gandiguèt a Wuhan per documentar la vida dins la vila pendent la pandemia. D’aquí estant, comencèt de retransmetre en dirècte e de raportar çò que vesiá per carrièras —ont èra enebida la circulacion pr’amor del confinament—, l’actitud de las autoritats chinesas e l’estat dels espitals.
 
L’escrich de l’acusacion contra ela assegura que Zhang a partejat “d’informacions falsas per mejan de tèxtes, vidèos e d’autras plataformas coma WeChat, Twitter e YouTube”. En mai d’aquò, l’acusan tanben d’aver acceptat d’entrevistas de mèdias internacionals e d’aver “difusat maliciosament” d’informacions sul virus a Wuhan.
 
 

 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

La Macronia ne somia, China o fa !

  • 0
  • 0
Carles Schwab Monde
1.

Los cineses saben pas com har! Que’us cau hicar hens l’espitau de hous, como lo Jean-Bernard Fourtillan!

https://www.youtube.com/watch?v=yifitoMJPIA

  • 1
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article