Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Hong Kong: arrèstan 47 opausants

Gaireben totas las figuras importantas de l’oposicion son acusadas de “subversion” e riscan de penas de preson a perpetuitat

Benny Tai se liura a la polícia al comissariat de Ma On Shan
Benny Tai se liura a la polícia al comissariat de Ma On Shan | Jerome Favre
47 membres importants del movement democratic d’Hong Kong son detenguts  dempuèi dimenge passat. Son acusats de “conspiracion per cometre una accion de subversion”, pr’amor d’una violacion sospechada de la polemica lei de seguretat nacionala chinesa que permet de reprimir tota dissidéncia. Los arrestèron per aver participat a las primàrias del Partit Democrata. Après los 53 opausants arrestats en genièr, gaireben totas las figuras importantas de l’oposicion son embarradas.
 
Las eleccions primàrias foguèron convocadas per l’oposicion amb l’idèa de crear de listas que poguèsson ganhar lo pus grand nombre possible de sètis a las eleccions del parlament local. I participèron mai de 600 000 votaires, çò que se considerèt coma una granda capitada. Las eleccions se devián téner en setembre passat, mas foguèron fin finala reportadas per las autoritats a causa de la pandemia. Puèi comencèt aquela avalanca de detencions.
 
Los acusats representan un espèctre fòrça larg de l’oposicion locala. I a d’èx-deputats experimentats coma James Ton o Claudia Mo, d’universitaris coma Benny Tai, una de las figuras intellectualas mai importantas del movement, d’avocats, de trabalhadors socials e sustot fòrça activistas joves. Joshua Wong, probablament la cara mai coneguda del movement, es en preson dempuèi lo mes de genièr.
 
La lei de seguretat ciutadana intrèt en vigor lo 30 de junh d’arunan. De recordar qu’aquela lei compren de penas de preson fins a la perpetuitat per d’eventuals delictes de secession o de conspiracion amb de fòrças estrangièras.
 
Lo Partit Democrata assegura que la polícia considèra que la campanha democrata per ensajar d’aténher la majoritat absoluda al parlament es “un acte de subversion que viòla la lei de seguretat nacionala”.
 
 

abonar los amics de Jornalet

 




abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

La cia repartirà confits als que vajan a totas las manifestacions de protesta contra lo Govern Chinès, e bandierola iancas amb l'imatge de Trump perquè encara no les an arribat las novas, paquets de xiclets e pirulines a voler. I a anat tanbé l'home vestit de bufal qu' assaltet lo Senat de Washinton, qu 'acaba de ser arrestat e portat al Zoologic.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article