Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Nòva edicion occitanocatalana del Roman de Jaufré

Se presenta un edicion simultanèa en occitan ancian e catalan del primièr roman arturian de la Corona d’Aragon

| Editorial Barcino

Tèxte legit

Se ven de publicar una edicion occitanocatalana del Roman de Jaufré, un dels primièrs romans europèus escrich en occitan dins la Corona d’Aragon a la fin del sègle XII o al començament del sègle XIII. L’edicion presenta simultanèament lo tèxt original en occitan de l’epòca e la traduccion en catalan modèrne, facha per Anton M. Espadaler, doctor en filologia romanica e professor de literatura medievala a l'Universitat de Barcelona. Espadaler a trabalhat mai de vint ans per ne traduire los gaireben onze mila vèrses d’aventuras e d’umor.
 
Lo roman conta las aventuras del jove Jaufré, un dels cavalièrs mai aimats de la Taula Redonda del rei Artúfs, mai que mai sas luchas contra lo ferotge Taulat de Rogimont, e s’acaba amb lo maridatge de l’eròi amb Brunissen, una dòna que Jaufré aurà seduch amb fòrça pena e esfòrç.
 
Ne podètz legir un fragment aicí.
 
 
 
 
 
 

 
Anonim. Jaufré. Traduccion e estudi d’Anton M. Espadaler. Barcino, 2021. 788 paginas. 28,5 èuros.




  

 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Emanuel Juan-Miguel Macrón y Noguès [emanuˈɛɫ ˈχwanˠ miˈɣɛɫ maˈɣɾɔnˠ i noˈɣɛs]
2.

#1 òu Amicus ! vos aimi plan mas cal se resasir... sabètz pas qu'es enebit d'utilizar amazon ? Sèm d'occitans e de ciutadans conscients, cal comandar a la librariá e pas sostenir aquel site de capitalista...

  • 8
  • 4
Amīcus Emmanuelis Macrōnis Cīvitās Erōtica Sēnsuālitātis
1.

Gramaci per la bona novèla, lo vau comandar sus Amazon perqué siái impacient de lo legir

  • 1
  • 17

Escriu un comentari sus aqueste article