Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

D’eleccions anticipadas a las Corts espanhòlas

Lo primièr ministre, Pedro Sánchez, avança la votacion al 23 de julhet après la desbranda socialista de las eleccions municipalas e regionalas de dimenge

Lo primièr ministre espanhòl, Pedro Sánchez, a anonciat qu'avança las eleccions espanhòlas al 23 de julhet
Lo primièr ministre espanhòl, Pedro Sánchez, a anonciat qu'avança las eleccions espanhòlas al 23 de julhet

Tèxte legit

Lo primièr ministre espanhòl, Pedro Sánchez, a anonciat qu'avança las eleccions espanhòlas al 23 de julhet, en seguida de la desbranda del Partit Socialista (PSOE) de las eleccions municipalas e regionalas de dimenge passat. Las eleccions èran previstas per la fin de l’annada. Sánchez assabentèt lo rei, Felip VI, de sa decision e après un conselh dels ministres se publiquèt oficialament l’avançament de la votacion.

Dimenge, lo Partit Popular (PP) foguèt la fòrça mai votada dins tot l’estat, en s’impausant dins un fum de comunas e regions ont governavan los socialistas, dont lo País Valencian e las illas Balearas.

 

Decepcion independentista en Catalonha

 

En Aran, se tenián las eleccions municipalas e al Conselh General, mas al Principat de Catalonha èran solament municipalas. Tanplan, los resultats son dignes de reflexion e analisi, vista la granda pojada de l’abstencion e la fòrta desbranda de l’independentisme, especialament d'Esquèrra Republicana de Catalonha (ÈRC), al poder a la Generalitat, qu'a passat de 822 107 vòtes en 2019 a 302 274 en 2023.

 

Vam independentista en Bascoat

 

En Bascoat Sud, totun, l’esquèrra independentista d’EH Bildu a capitat un resultat istoric e al total a obtengut mai de vòtes que la primièra fòrça, los autonomistas del Partit Nacionalista Basco (EAJ-PNV).

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article