Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Grècia: almens 79 migrants mòrts dins un naufragi tragic

Lo vaissèl provendriá de las còstas de Libia e transportava mai de 500 personas, dont una centena de mainatges dins la cala

D'antiracistas grècs manifèstan contra las politicas migratòrias de l'UE a Kalamata en seguida d'una de las piègers tragèdias de migrants en Mediterranèa
D'antiracistas grècs manifèstan contra las politicas migratòrias de l'UE a Kalamata en seguida d'una de las piègers tragèdias de migrants en Mediterranèa | @Hibai

Tèxte legit

Almens 79 personas son mòrtas dins lo naufragi d’un naviri de migrants e refugiats davant las còstas de Grècia. 109 personas son estadas salvadas dins l’airal, a 87 Km de la vila de Pylos, en Peloponès, dins lo sud de Grècia. Lo vaissèl provendriá de las còstas de Libia e transportava mai de 500 personas, dont una centena de mainatges dins la cala, çò rapòrta Ta Nea que mençona de fonts oficialas. Los gardacòstas de Grècia son totjorn a salvar de naufragièrs e cercar de desapareguts.

La barca la detectèt un avion de l’Agéncia Europèa de la Gàrdia de las Frontièras e las Còstas (Frontèx) e dos vaissèls que navigavan dins l’airal, sens que demandèsse assisténcia, çò asseguran los gardacòstas. A mai, las autoritats afortisson que “de vèspre una nau dels gardacòstas se sarrèt de la barca per lor donar de menjar, mas que los estrangèr refusèron tota mena d’assisténcia”. Los gardacòstas tanben explican que los navigaires disián que volián contunhar lor viatge devèrs Itàlia. Puèi, de matin d’ora, la barca se desvirèt e s’enfonzèt.

La presidenta de Grècia, Katerina Sakellaropoulou, s’es gandida a Kalamata, ont menan los migrants socorreguts de la catastròfa.

De son latz, l’èx-primièr ministre e ara cap de l’oposicion, Alexis Tsipras, considèra qu’aquela tragèdia umana mòstra del biais pus tragic lo desespèr dels demandaires d’asil en Euròpa. “Lo moment nos demanda que priorizem l’umanitat e sostengam los subrevivents del naufragi, del temps que desplegam totes los esfòrces per localizar los desapareguts”, çò a conclús dins un messatge publicat sus Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article