Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo sit berberista Tamazgha.fr denóncia la repression del pòble cabil

Dins un comunicat, soslinha que los defensors de l’amazighitat patisson d’arrestacions massissas e d’acusacions infondadas

Lo sit berberista <em>Tamazgha.fr</em> denóncia la repression del pòble cabil
Lo sit berberista Tamazgha.fr denóncia la repression del pòble cabil

Lo sit berberista Tamazgha.fr denóncia la corrupcion, l’arbitrari e la violéncia de l’estat argerian “dempuèi sa creacion en 1962”. Dins un comunicat, soslinha que los defensors de l’amazighitat, en particular dins la region de Cabilia, son especialament la buta d’un regim que cèrca de los far calar per d’arrestacions massissas e d’acusacions infondadas. La repression sagnosa de 2001-2002 e l’assassinat de Lwennas Meɛṭub en 1998 “an mostrada la brutalitat del regim”.

Los metòdes policièrs son criticats, mas tanplan lo silenci e la complicitat de qualques mitans cabils.

Lo comunicat crida a la liberacion dels presonièrs politics e a la fin de l’opression exercida pel govèrn argerian, qu’es acusat de pilhar las riquesas del país per finançar sas accions repressivas. Fin finala, lança una crida per que Cabilia recobre sa dignitat e sas valors ancestralas.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article