Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

6000 migrants an acostat la Lampedosa la sola jornada del 13 de setembre

Mai de 120 000 migrants an atench Itàlia per la mar dempuèi la debuta de l’annada, dos còps mai que fa un an al meteis periòde

6000 migrants son arribats a Lampedusa la sola jornada del 13 de setembre
6000 migrants son arribats a Lampedusa la sola jornada del 13 de setembre

Tèxte legit

Près de 6000 migrants an desbarcat a la Lampedosa, segon la Crotz Roja. L’illa italiana entre Malta e Tunisia coneis una explosion del nombre d’arribadas aquestas setmanas, çò rapòrta Euronews.

L’illa italiana de la Lampedosa a conegut una novèla èrsa massissa d’arribadas de migrants. Près de 6000 personas an desbarcat en una sola jornada. Lo centre d’acuèlh prevenguèt dimècres passat del fach que sa capacitat riscava d’aténher un “lindal critic”.

La Crotz Roja italiana, que gerís dempuèi junh aquelas installacions previstas per mens de 400 personas, a deplorat que mai de 6000 i sián d’ara enlà albergadas. “La situacion actuala a la Lampedosa es que i a mai o mens 6000 personas dins lo centre d’acuèlh, qu’an atench l’illa sus 120 batèls diferents pendent las darrièras 24 oras. Es clar que la situacion es complèxa e la Crotz Roja italiana contunha de garentir, malgrat d’esfòrces considerables, lo forniment de servicis de basa a las personas”, çò apond Francesca Basile, pòrtaparaula de la Crotz Roja italiana.

Segon las donadas del ministèri de l’Interior, mai de 120 000 migrants son pervenguts en Itàlia per la mar dempuèi la debuta de l’annada, dos còps mai que fa un an al meteis periòde. En abril, lo govèrn dirigit per Giorgia Meloni a declarat l’estat d’urgéncia per sièis meses per tal d’afrontar aquela afluéncia.

 

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article