Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Montpelhièr: reüssida de la manifestacion de sosten a Palestina, enfin autorizada

París contunha d’enebir aquela mena de recampaments, e de centenats de manifestants son estats multats

| Cecila Hautefeuille

Tèxte legit

Se multiplica per tota la planeta de manifestacions de sosten al pòble palestinian e per la patz en Gaza, malgrat las enebicions de qualques autoritats. Aital, dissabte a Nimes, en despièch de l’interdiccion, una quinzena de personas se recampèron del temps qu’a Montpelhièr la manifestacion èra fòrça nombrosa, çò rapòrta France 3. Aqueste recampament foguèt autorizat malgrat una enebicion iniciala del prefècte del departament, gràcias a un recors depausat al tribunal administratiu de Montpelhièr que permetèt una manifestacion estatica sul Plan Cabanas. La manifestacion foguèt convocada per gaireben una vintena d’associacions e de partits politics per sosténer lo pòble palestinian.

Totun, a París, la situacion foguèt plan desparièra. De milièrs de personas manifestèron pel pòble palestinian malgrat l’interdiccion. Segon la polícia parisenca, i participèron entre tres e quatre mila personas dont qualques centenats foguèron verbalizats e deuràn pagar de multas, çò rapòrta Le Monde.

De soslinhar que lo Conselh d'Estat aviá refusat un recors contra la proībicion de las manifestacions pròpalestinianas.

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article