Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Avinhon: d’ultradrechistas agarrisson un cònsol màger arpitan

D’insultes al fach d’èsser d’esquèrra degenerèron en atacas racistas contra sa filha mestissa

Tèxte legit

Lo cònsol màger de la comuna de Le Péage-de-Roussillon, en Arpitània, foguèt agarrit en companhiá de sa familha en Avinhon per d’individús d’extrèma drecha. L'agression se tenguèt dins la nuèch del 21 al 22 de decembre, mentre que celebrava la tèsi doctorala de son nebot. De provocacions sus son ensenha de cònsol màger e d’insultes al fach d’èsser d’esquèrra degenerèron en atacas racistas contra sa filha mestissa, çò rapòrta Libération.

Lo cònsol e sa filha an facha lor denóncia e una enquista judiciària es en cors. Los agressors, encara recercats, an suscitat una condemnacion ferma de part del prefècte del departament d’Isèra e del deputat de drecha Los Republicans de la circonscripcion, Yannick Neuder. Las reaccions politicas, d'esquèrra coma de drecha, soslinhan lo perilh de l'extrèma drecha e cridan a la lucha contra de tals actes. Las violéncias contra los elegits, en aument segon lo Ministèri de l'Interior, demòran una preocupacion creissenta.

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Aquí la cara vertadièra del militantisme de la dreita extrèma, despuèi mai d'un sègle ja. Las bracejadas "soft" del RN per donar d'aire a un partit de governament non i cambiaràn res.

  • 16
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article