Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Occitània Bòx: un jòc d’evasion per sensibilizar los joves a la lenga occitana

L’Ofici Public de la Lenga Occitana ofrís un jòc d’evasion concebut especificament pels liceans e collegians

Occitània Bòx: un jòc d’evasion per sensibilizar los joves a la lenga occitana
Occitània Bòx: un jòc d’evasion per sensibilizar los joves a la lenga occitana | ÒPLO

Tèxte legit

L’ÒPLO a presentat un escape game per las escòlas e licèus, dont l’objectiu principal es la sensibilizacion dels escolans als enjòcs de la transmission de la lenga occitana en modernizant lors percepcions.

Lo jòc a per mira de presentar la lenga occitana de faiçon ludica e pedagogica, en utilizant un apròchi collaboratiu adaptat a l’epòca actuala. Cèrca tanben d’encoratjar los escolans a s’inscriure als corses d’occitan e prene consciéncia de l’importància de sa preservacion dins lor region.

Occitània Bòx se devesís en doas partidas distintas, caduna d’una durada aproximativa de 45 minutas. La primièra partida, entitolada “Aparicion”, transpòrta los jogaires dins un contèxt de sciéncia-ficcion ont un vaissèl espacial misteriós subrevòla lor licèu. Los escolans devon resòlver d’enigmas per comprene lo messatge del vaissèl, escrich en occitan, los implorant de l’ajudar.

Lo jòc es disponible en quatre exemplars, dos per la region Nòva Aquitània e doas per la region dicha Occitània. Los establiments escolars interessats pòdon reservar gratuitament lo jòc al près de l’ÒPLO, basat a Tolosa e Bordèu. Per metre en plaça lo jòc, cal dispausar d’una sala calma, d’un accès a internet per l’aplicacion del jòc, aital coma de taulas per installar la boita e sos accessòris.

En soma, Occitània Bòx representa una iniciativa innovanta qu’a per mira de sensibilizar los joves a la lenga occitana e d’encoratjar lor engatjament dins son aprendissatge. Aquel jòc ofrís una experiéncia immersiva e divertissenta tot en contribuissent a las preservacion e promocion de la riquesa lingüistica e culturala de lors regions respectivas.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article