Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCabardés

Un brave torn d’Occitània amb Fasètz la Lenga en Cabardés

La quinzenada ivernala d’animacions occitanas es de retorn del 27 de febrièr al 9 de març

Un brave torn d’Occitània amb Fasètz la lenga en Cabardés
Un brave torn d’Occitània amb Fasètz la lenga en Cabardés

La quinzenada ivernala d’animacions occitanas Fasètz la Lenga en Cabardés es de retorn del 27 de febrièr al 9 de març amb de rendètz-vos diversificats a Mossolens, Argon, Puègnautièr, Ventenac de Cabardés e Vilagalhenc.

La programacion, dobèrta a totes los publics, passejarà los participants de Lemosin en Lengadòc, d’Arièja a la Mar Nòstra, de las lentilhas del Puèi als becaruts de Camarga..

Dobertura a Mossolens lo dimars 27 de febrièr. A 18h, je la Rue de la Mairie se doblarà de la denominacion Carrièra de la Comuna. Seguiràn los discorses e una prestacion del grop vocal de l’associacion CossíQueSiague. En serada, plaça al teatre amb los Galejaires e lor novèla pèça d’actualitat:  Transicion a Traucapairòls. De qué agantar una brava panta de rire!

L’endeman, dimècres 28 février, a Puègnautièr, Bruno Paternòt presentarà l’espectacle Chauffe,Marcelle !Una pèça coregrafica e poetica sus la vida e l’òbra de Marcela Delpastre (1925-1998).

Lo vèspre del dimenge 3 de març, l’associacion Patrimònis, Vals de Cabardés menarà una passejada comentada a l’entorn de Mossolens.

Dimars 5 de març,  Pèire Thouy tendrà conferéncia a Argon per parlar dels aucèls del país, de lor realitat ecologica e de lor ròtle dins la cultura populara.

Serada festiva, lo dijòus 7 de març a Ventenac de Cabardés amb d’en primièr una taulejada a l’entorn d’un plat de dentilhas amb garron e salsissa, puèi balèti amb Revelhet.

Lo final se passarà sala polivalenta de Vilagalhenc dissabte 9 de març de ser, amb lo recital Entre-là, que mescla musicas, instruments e lengas de las ribas de la Mar Nòstra: guitarra, od, percussions, arabi, occitan, catalan, ladino,… Un concèrt ont ne ressortisson los ideals de convivéncia e del viure-ensems.

De mai, d’obradors (a 18h) precediràn las seradas dels 28 de febrièr, 5 e 9 de març. Una presentacion dels instuments tradicionals de las musicas occitanas serà prepausada als escolans dels 5 vilatges long de la quinzenada.

 

 


Per mai d’informacions:

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article