CAPÇALERA PAIS INVISIBLE

Actualitats

La Generalitat de Catalonha balharà 650 000 èuros a la Bressola per promòure la cultura catalana en Catalonha Nòrd

L’ajuda servirà per finançar las despensas del personal ensenhaire de las escòlas

Tèxte legit

Lo govèrn de Catalonha a decidit de refortir l’ensenhament de las lenga e cultura catalanas en Catalonha Nòrd amb una subvencion de 650 000 èuros a l’Associacion dels Amics de la Bressola. La soma servirà per ajudar a finançar las despensas del personal d'ensenhament de las escòlas de la Bressola ongan, çò rapòrta Vilaweb.

Aquelas escòlas fan contribuisson a la creacion e al mantenement de l’ofèrta d’ensenhament qualitós en catalan en Catalonha Nòrd. L’Associacion dels Amics de la Bressola es una entitat de tòca non lucrativa que la creèron l’istorian e politician Francesc Ferrer e l’escrivan Enric Larreula, amb l’objectiu d’assegurar la subrevivéncia de las escòlas Bressola de Catalonha Nòrd. L’associacion se constituiguèt legalament en 1986.

Quant a la Bressola, es una associacion culturala creada a Perpinhan en 1976 per promòure una ret d'escòlas associativas que practican l'immersion lingüistica en catalan dins los parçans de Catalonha Nòrd. Seguís un modèl similar al de la Calandreta occitana, del Diwan breton, de la Seaska basca e de las escòlas alsacianas ABCM-Zweisprachigkeit.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article