Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Los estudiants despareguts en Mexic foguèron assassinats

La polícia los liuret als narcotrafegants que los tuèron, los cremèron e lancèron lors cendres al riu dins de sacas

| PetrohsW
Los 43 estudiants desapareguts en setembre passat a Iguala, dins l’estat de Guerrero, en Mexic, foguèron assassinats, segon çò qu’a confirmat lo ministèri public d’aquel país. Tres sicaris d’un cartèl de la dròga nomenat Guerreros Unidos an confessat lo crime. Segon aquela confession, la polícia municipala d’Iguala liurèt los estudiants als narcotrafegants, que menèron los joves manifestants fins a un bordilhièr de la vila de Cocula. Qualques estudiants moriguèron asfixiats dins lo viatge del temps que los autres foguèron tuats, après los bandits cremèron lors còrses e lancèron lors cendres al riu dins de sacas.

An recuperat doas sacas del riu e se farà l’identificacion de l’ADN en Àustria. Pasmens, qualques parents de las victimas demandan mai de pròvas e pensan que qualques estudiants poirián èsser vius encara.

Fins ara i a 74 detenguts, dont lo cònsol d’Iguala e sa femna, de membres de la polícia e de narcotrafegants.

L’afar a generat una avalanca de protèstas en Mexic e a mes de relèu la complicitat dels elegits e de la polícia amb los cartèls de la dròga. 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article