Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La polícia e l’armada turcas an tuat 115 militants curds dins una operacion dicha “antiterrorista”

Dempuèi la fin de la trèva unilaterala del PKK, de centenats de personas son estadas tuadas

| http://aa.com.tr/
Almens 115 personas, de membres del Partit dels Trabalhadors de Curdistan (PKK), foguèron tuadas a la fin de la setmana passada dins l’encastre d’una operacion dicha “antiterrorista” de las fòrças de seguretat turcas.
 
Segon l'agéncia estatala Anatolia, la majoritat dels militants curds son estats tuats dins lo districte de Cizîr (en turc Cizre), dins la provínca de Şirnex (en turc Şırnak), ont l’estat turc a impausat lo cobrifuòc. Coma consequéncias dels atacs, i auriá tanben un vintentat de militars e de policièrs turcs ferits.
 
Dempuèi la fin de la trèva unilaterala del PKK, de centenats de personas son estadas tuadas. Las negociacions de patz trencadas cercavan de metre fin a un conflicte qu’a causat la mòrt de 40 000 personas.
 
 
Fin de la trèva
 
A la fin de julhet, lo PKK decidiguèt de metre fin a la trèva unilaterala declarada fa mai de dos ans. Considèran que l’estat turc a pas avançat dins las negociacions e mai qu’agredís, e que fa pas res per evitar las agressions contra los curds, en tot profechar del conflicte en Siria e Iraq.
 
Aquesta decision ven après que Turquia aprofechèsse un atac contra las posicions de l’Estat Islamic per atacar tanben las fòrças curdas que luchan contra los islamistas. Puèi, de desenats de manifestants curds manifestèron a Sîlemanî per ‎protestar contra los bombardaments turcs. Acusavan lo govèrn turc de traïr los curds. Mentretant, a Ankara, la capitala de Turquia, la polícia emplegava de canons d’aiga e de gases lacrimogèns contra las personas que tanben manifestavan contra los atacs visant los curds.
 
Los partits turcs de l’oposicion acusèron lo president, Recep Tayyip Erdoğan, d’aprofechar la campanha contra l’Estat Islamic coma pretèxt per atacar la resisténcia curda.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

L'Erdogan s'ho ha de repalntejar tot, però no se sap si ho farà o no, esperem que no ajudi als terroristes, que no els Kurds, que al cap i a la fi lluiten per la seva llibertat i independència, si entenguès el que vol dir ocupar una nació potser...
"El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
2.

Lo govern integrista turc ,militarista, de l'Otan, la màfia al sevici del .ancs.

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

E ben! N'an tuat gaireben aitan coma als atentats de Paris!. Es pas de terrorisme aquò? Que non pas! Es d'antiterrorisme! E s'aquò vos dòna lo vòmit, prenètz una pastilla d'Erdogan...

  • 8
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article