Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An detengut Salam Abdeslam

Las autoritats creson que dirigiguèt los atemptats de París

| DW
An detengut a Brussèlas Salam Abdeslam, l’òme mai percaçat dempuèi los atemptats de París de novembre passat, que poiriá quitament èsser l’òme clau del chaple. La polícia localizèt Abdeslam en cò de la maire d’un amic, dins la banlèga de Brussèlas, e l’arrestèron après una fusilhada que lo feriguèt e que tuèt un autre suspècte.
 
Segon la polícia, Abdelsalam seriá un dels dos desconeguts que reüssiguèron a fugir aquesta setmana un escorcolh policièr al dintre d'una operacion antiterrorista jihadista conjoncha de las policias francesa e bèlga.
 
Las autoritats creson qu’Abdeslam foguèt lo que dirigiguèt los atemptats de París. El portava una centura-bomba e ensagèt d’intrar dins l’estadi de fotbòl de Saint-Denis. Se sap pas perqué decidiguèt pas de se suicidar mas de fugir.
 
Es lo primièr còp que se deten un terrorista jihadista en Euròpa sens lo tuar, çò que poiriá portar d’informacions plan interessantas.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

al-Muhadjir
36.

E en passant es SALAH ABDESLAM, pas "Salam" ni "Abdelsalam".

  • 0
  • 0
al-Muhadjir
35.

Lo cursor n’a pas d’estar sus "rejècte", nimei sus "angelisme", senon a l’entermiei. Simplificar lo problèma o denegar-lo son duas non-solucions.

Quan un tipe de la camòrra s'escon a Nàpols, pòt escapar a la polícia pendent mes e mes, pr’amor de la familha, deus amics, de l’omertà, d’un sens mauplaçat de l’aunor, de la paur, etc. E s’es arrestat, i aurà tostemps monde per ac plànher. S’ensèc pas que cada napolitan sia membre de la camòrra.
A çò qui sembla hialats de la medisha sòrta an foncionat per Abdeslam; a trobat ajuda, a trobat simpatia. S’ensèc pas que cada estatjant (nimei solament cada estajant musulman) de Molenbeek sia un simpatizant deu jihad.

En passant: ua enquista hèita dens 12 país musulmans deu Pròche Orient e d’Africa muisha que 44% pensan que la religion ne deuré pas servir d'argument electorau, 52% pensan que çò de miélher peu lor país seré de separar los poders religiós e politic; 72% pensan que la democracia sia lo regim mei bon quan serà pas perfèit.
Òh, e tè, 89% desapròvan Daesh.
(Hont : Le Monde des religions n° 76, mars-avril 2016, p. 12.)

  • 4
  • 0
Terric Lausa Quilhan
34.

Sénher Nollet, a bas las masquetas e explicatz nos puslèu perqué sètz islamofòb.
Sabètz ben que vòstres arguments son de farlabica. Que s'es passat dins vòstra vida per qu'asirètz tant los musulmans? N'i a un que vos a panat un amor? Un collèga de trabalh musulman a obtengut la promocion abans vos? Que s'es passat de veritat per que venguèssetz una persona infrequentabla en societat amb vòstra obsession?

  • 7
  • 6
Matiàs Carcassona
33.

#27 E ben. .. Sètz encara mai fòl que çò semblava!
Òm ne torna parlar en 2030...

  • 4
  • 3
Peter Nollet Brussèlas
32.

#26 :D Qualqu'un que trapa necessari de parlar de mas ereccions a pas cap de leiçons a me balhar a perpaus d'arguments bas e fèbles.

  • 3
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article