Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Berlin: Un camion s’es ronçat sus la molonada dins un mercat de Nadal

Las autoritats confirman, per ara, nòu mòrts e un cinquantenat de ferits

Un camion s’es ronçat sus la molonada que se trobava dins lo mercat de Nadal mai frequentat deBerlín, sus l’avenguda Kurfuerstendamm, en tuant almens dotze personas e en causant 50 ferits. Se parla d’un atemptat terrorista e poiriá èsser inspirat del masèl que patiguèt Niça lo 14 de julhet passat.

La polícia a detengut l'assalhidor.



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
6.

Uei he legit un article valent al Diari de Mallorca que parlava per primer cop, de la manca d'un plan Occidental per combatre lo terrorisme islàmic, e que ho fa a base de messorgas. La mai evident es d'Obama al donar molta importància al cambi climàtic e despreciar las morts d'Isis dient"que el goteg de morts no podria alterar lo sistema de convivència. El periodista M.Vallès diu a Obama què passa quan s'afronta simultaniament lo cambi climàtic e lo jihaidisme, sense capacitat o voluntat de frenar-los ?. La segonda messorga consisteis amb endarrerir o esborrar l'adscripción de la matansa. Enmascarar la matriu dels atemptats e daissar passar lo temps, al cap d'un parelh de dies la premsa ja ne parla pas. Crida l'atencion lo que diu Obama: que quan es comet un atemptat per un islamista que crida consignas islamistas, alors segur que no se tracta pas d'un atemptat islamista.

  • 1
  • 0
Pirolet
5.

Esperam una reaccion de l'Estròsi sus l'incapacitat de Merkel d'afrontar lo terrorisme...

  • 1
  • 0
Martelaire Midgard
4.

I a que legir de falordariás dels trolases un còp de mai.

  • 7
  • 2
Lo Muòl
3.

Las autoritats alemandas venon de confirmar, la fach qu'es ben un atemptat Fach per un pakistanés de 23 ans arrivat ongan al mes de febrièr . Lo menaire del camion qu'èra polonés,trobat mòrt disn lo camion es tanben un victima d'aquel atemptat.

  • 5
  • 4
Lo Muòl
2.

#1 Per ara lo Frontex incusa las ONG de colusion amb los de rets de passaires de Migrants...

http://www.latribune.fr/economie/international/migrants-frontex-accuse-des-ong-de-collusion-avec-les-passeurs-624900.html

  • 2
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article