Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De manifestacions independentistas en Cabilia

A l’ocasion de la celebracion de l’an nòu berbèr

| Siwel
De manifestacions independentistas en Cabilia, e de paur per la vida de Kamel Eddine, Fekhar en cauma de la fam
 
Aquesta setmana es estada intensa pels movements berberistas, çò rapòrta Nationalia. En Argeria, de milièrs de personas an participat a de manifestacions per la sobeiranetat d’aquel país a l’ocasion de l’An Nòu Amazigh. An manifestat dins tres vilas desparièras en seguida de la crida del Movement per l’Autodeterminacion de Cabilia (MAK).
 
 
Kamel Eddine Fekhar en cauma de la fam
 
D’un autre costat, l’avocat de Kamel Eddine Fekhar, en preson dempuèi un an e mièg, a dich qu’a paur per la vida de son client, qu’a començat una cauma de la fam. Fekhar es un dels principals activistas del Movement per l’Autonomia de Mzab, un territòri amazigh situat al centre de l’estat argerian ont se son debanats d’incidents intermitents entre las comunautats berbèra e aràbia, amb de victimas mortalas.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC:)
4.

Si volen ésser lliures, i que ho siguin, es de justícia.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
3.

Darrierament los berbers han tv e cresi que la situacion ha milhorat. Mas cal que lo Goven alhibere a aqueste dirigent berber.

  • 0
  • 0
Bernat MM Tarba Bigòrra
2.

Azul Felawen / Adishatz
YENNAYER !!!!
Se volhatz uas informacions de prumèra man sus eths Imazighen de cabília,
de coma mau viuen en Algèria, e se coma hen eth son possible entà milhorar era sua sòrt,
que vos arrecomani eth siti : SIWEL-Agence kabyle d'information.

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

Serà pas aisit de far comprene quicòm sul sicut als franceses tant i a de temps que lor dison qu'al Moghreb i a pas que d'arabs.
Dins l'escòla francesa, de còps s'estonan que de paires d'escolans mogrebins refusen los corses d'arab. Que prepausen de corses de tamazig, que son pas venguts a nòstre per que los embèstien amb lo francés d'alai! (francés/occitan e arab/tamazig, meteis combat)

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article